GOOD LIFE

7 συμβουλές των ειδικών για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Αρκετοί επιστρέφουν από τις διακοπές τους φορτωμένοι όχι μόνο με ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις αλλά και με κάποια παραπανίσια κιλά.

Οι ειδικοί συστήνουν πάνω από όλα ψυχραιμία και μέτρο και εξηγούν πως το να χάσει κανείς τα κιλά των διακοπών μπορεί να γίνει απλά και σταδιακά με το να υιοθετήσει μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και συμβουλεύουν να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες.

1. Η διατροφή είναι σημαντική. Η υγιεινή διατροφή και διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι δύο από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψει κανείς τις πιο κοινές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2, καθώς και ορισμένες μορφές καρκίνου.

2. Οι θερμίδες δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία. Για λόγους αποτελεσματικότητας, πολλοί γιατροί αντιμετωπίζουν τη διατροφή και τον έλεγχο του βάρους, χρησιμοποιώντας τον απλό συσχετισμό «θερμίδες που λαμβάνω, θερμίδες που καταναλώνω». Το ενεργειακό ισοζύγιο είναι πράγματι απαραίτητο, αλλά η ποιότητα των θερμίδων είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα.

3. Δεν υπάρχει «καλύτερη» δίαιτα. Μια συγκεκριμένη δίαιτα επειδή έχει καλές επιδόσεις σε ερευνητικές μελέτες ή λειτούργησε καλά για άλλους ασθενείς. Ωστόσο, η έρευνες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της διατροφής θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία τροφών, διότι ο αποκλεισμός κάποιων μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε αποτυχία της.

4. Θα πρέπει να ορίσετε κάποιους στόχους διατροφής. Η καλύτερη λύση είναι να θέσετε μαζί με το γιατρό σας συγκεκριμένους στόχους για την υγεία σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε εντάσσοντας στη διατροφή τις σαλάτες και τους ξηρούς καρπούς και στη συνέχεια να εντάξετε περισσότερες υγιεινές συνήθειες, ώστε να έχετε μία ομαλή αλλαγή στον τρόπο της ζωής σας.

5. Τρώτε καλύτερα ώστε να βελτιώσετε την ψυχική και συναισθηματική υγεία σας.Οι γιατροί τείνουν να επικεντρώνονται στα φυσιολογικά οφέλη της υγιεινής διατροφής, όπως τη μείωση της αρτηριακής πίεσης ή του σακχάρου στο αίμα, αλλά οι ψυχολογικές ανταμοιβές μπορεί να είναι εξίσου ισχυρές.

6. Μη σπαταλάτε τα χρήματά σας σε πολυβιταμίνες. Εάν είστε ένα γενικά υγιές άτομο που τρώει μια σχετικά ποικιλία τροφών μία πολυβιταμίνη δεν θα σας προσφέρει κανένα όφελος παραπάνω.

7. Να πίνετε αρκετό νερό. Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού είναι βασική για την καλή υγεία. Χρόνια μειωμένη κατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει κόπωση, πονοκεφάλους, και δυσκοιλιότητα, αλλά και πιο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως πέτρες στα νεφρά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!