MEN'S GUIDE

6 τροφές που βελτιώνουν την σεξουαλικότητα κυρίως των ανδρών

Νέες έρευνες αλλάζουν τη λίστα με τις ιδανικές αφροδισιακές τροφές για τους άνδρες.

Καφές
Έρευνες του πανεπιστημίου Southwestern απέδειξαν πως ο καφές «ξυπνά» ένα σημείο του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη σεξουαλική διέγερση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνεις.

Αυγά
Εκτός από πρωτεΐνη το αυγό περιέχει και l-αργινίνη, ένα αμινοξύ το οποίο καταπολεμά την στυτική δυσλειτουργία. Επίσης, η αργινίνη συμβάλει στην αντιμετώπιση της αντρικής υπογονιμότητας, βελτιώνοντας τη παραγωγή και την κινητικότητα του σπέρματος.

Ροδάκινα
. Η κατανάλωσή τους βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Μια καλή ιδέα για τους χειμερινούς μήνες είναι να έχεις καταψύξει πουρέ ροδάκινο (δηλαδή ροδάκινα, καθαρισμένα και χτυπημένα στο μπλέντερ) για να κάνεις χυμούς και smoothies όλο το χρόνο.

Σαφράν
Ο κρόκος (σαφράν) είναι το φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά του κόσμου, το σαφράν, που είναι γνωστό όχι μόνο για τη γεύση, το άρωμα και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, αλλά και για το «χάρισμά» του να βελτιώνει την σεξουαλική διάθεση, καθώς από την αρχαιότητα του είχαν προσδώσει αφροδισιακές ιδιότητες. 

Καρπούζι
Το καρπούζι περιέχει κιτρουλίνη και αργινίνη, δυο αμινοξέα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ρύθμιση του αγγειακού τόνου και στην υγιή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου της Χαβάης, η κατανάλωση καρπουζιού αυξάνει την ερωτική διάθεση στους άντρες.

Σοκολάτα
Λόγω της β-φαινυλαιθυλαμίνης,η σοκολάτα απελευθερώνει ενδορφύνες που «ξυπνούν» τη σεξουαλική διάθεση. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο Guelf του Καναδά σχετικά με τις αφροδισιακές τροφές, αποδείχτηκε το εξής: Παρότι ορισμένοι θεωρούν πως μετά την κατανάλωση σοκολάτας, αυξάνεται η ερωτική επιθυμία, αυτό δεν συνδέεται άμεσα με την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση. Παρόλα αυτά, η σοκολάτα διεγείρει τον εγκέφαλο ο οποίος με τη σειρά του εκκρίνει ποσότητες σεροτονίνης και ενδορφύνης, ουσίες που δημιουργούν μια αίσθηση ευεξίας και καλής διάθεσης, ευνοώντας τη διάθεσή μας για σεξ. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!