GOOD LIFE

Δεξί ή αριστερό; Υπάρχει "ιδανικό" αυτί για να απαντάμε το κινητό τηλέφωνο;

Μια έρευνα θέλησε να δώσει απάντηση στο ερώτημα του αν θα πρέπει να κρατάμε το κινητό μας τηλέφωνο στο αριστερό ή στο δεξί αυτί.

Το ερώτημα πρωτοεμφανίστηκε στο Quora και το περιοδικό Forbes δημοσίευσε πρόσφατα τη σχετική μελέτη - απάντηση ενός μηχανικού που ονομάζετι Harun Siljak, ο οποίος υποστηρίζει πως το να χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη πλευρά και ένα συγκεκριμένο αυτί (αριστερό ή δεξί) για να κάνουμε ή να απαντάμε στις κλήσεις επηρεάζει την απόδοση του κινητού.

Όπως λέει αυτό έχει να κάνει με τη συνδεσμολογία και τη δομή της κάθε συσκευής. και εξηγεί πως κανονικά ι κατασκευαστές των κινητών θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψιν στο σχεδιασμό των κινητών το γεγονός πως το ανθρώπινο σώμα δεν είναι συμμετρικό. Επίσης τονίζει πως δύο είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το αν είναι προτιμότερο να απαντάς με το ένα ή το άλλο αυτί; το αν έχεις καλό ή κακό σήμα και το αν αλλάζει η ακτινοβολία. Σύμφωνα με τον Harun και τα δύο έχουν να κάνουν με το γεγονός πως όλα τα κινητά χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε διαφορετικές συχνότητες για να έχουν σήμα. 

Άρα ανάλογα με τη συσκευή και τις προδιαγραφές της και κυρίως την συχνότητα του σήματός της, αλλάζει το ποιό είναι το ιδανικό αυτί στο οποίο θα πρέπει να κρατάς τη συσκευή σου.

Πιο συγκεκριμένα όλες οι συσκευές iPhone και τα μοντέλα Samsung Galaxy S7s αποδίδουν καλύτερα αν τα βάζετε στο δεξί αυτί, ενώ κινητά όπως τα Huawei , Xaomi ή το LG G5s έχουν καλύτερη δυναμική όταν τα τοποθετείς στο αριστερό. 

Φυσικά δεν  θα πρέπει να ξενάμε πως ιδανικός τρόπος για να απαντάμε ένα κινητό ή να κάνουμε κλήση από αυτό είνα η χρήση hands free. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!