GOOD LIFE

Να γιατί δεν πρέπει να τρως παγωτά συνέχεια

Κάθε φορά που μπαίνεις στον πειρασμό στις διακοπές σου να φας ένα παγωτάκι θυμήσου πως ναι μεν είναι απολαυστικό αλλά το παγωτό όχι μόνο δεν θα σε δροσίσει, αλλά αντίθετα θα επιβαρύνει τον οργανισμό σου.

Δείτε γιατίθα πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε συχνά παγωτό

Περιέχει λιπαρά 

Το παγωτό είναι τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες, διότι για να λέγεται παγωτό, οφείλει να περιέχει περισσότερο από 10% λίπος γάλακτος, ενώ κάποια προϊόντα μπορεί να περιέχουν λιπαρά μέχρι και 16%, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Guelph των ΗΠΑ. Το λίπος του γάλακτος είναι σε μεγάλο βαθμό πηγή χοληστερόλης, ένα κορεσμένο λίπος. Όταν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά, μπορεί να δημιουργηθεί αθηρωματική πλάκα, μία απόθεση λίπους στις αρτηρίες σας που παρεμποδίζει τη ροή του αίματος και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Περιέχει ζάχαρη

Η ζάχαρη  αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του παγωτού σε υδατάνθρακες. Η ιστοσελίδα της Mayo Clinic προειδοποιεί ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως αύξηση του σωματικού βάρους και παχυσαρκία και αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, τα οποία αποτελούν ένα άλλο ανθυγιεινό είδος λίπους. Για να μειώσετε τον κίνδυνο της υψηλής χοληστερόλης, αλλά και τα σύμπλοκα προβλήματα σακχάρου που εμφανίζονται, να καταναλώνετε παγωτά με μέτρο ή να επιλέξετε παγωτά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη.

Περιέχει λακτόζη

Το παγωτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα πέψης σε ορισμένους ανθρώπους, διότι έχει ως βάση του τα γαλακτοκομικά παράγωγα και περιέχει λακτόζη, ένα σάκχαρο στο οποίο πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν δυσανεξία και εμφανίζουν πεπτικές διαταραχές.

 

Μπορεί να περιέχει χρωστικές και πρόσθετα

Καλό είναι να αποφύεγετε τα παγωτά με ιδιαίτερα έντονα χρώματα καθώς αυτά δημιουργούνται από την προσθληκη χημικών χρωστικών

 

Ακόμα και τα light παγωτά έχουν θερμίδες

Τα παγωτά «light», που αναγράφουν ότι περιέχουν 0% λιπαρά και 0% ζάχαρη, δίνουν, στον οργανισμό μας, μέχρι και 200 θερμίδες, γιατί περιέχουν γλυκαντικές ουσίες. Αν έχουν επικάλυψη, π.χ. σοκολάτας, οι θερμίδες αυξάνονται, γιατί περιέχουν και λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!