MEN'S GUIDE

Η επιστήμη λέει πως με μια απλή κίνηση μπορείς να σηκώσεις περισσότερα βάρη

Όσοι ασχολούνται νε τα βάρη στο γυναστήριο και θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους δεν έχουν παρά να διαβάσουν το πόρισμα αυτής της πανεπιστημιακής έρευνας.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Ramon Llull στην Ισπανία, οι οποίοι διαπίστωσαν πως μια απλή κίνηση: το σφίξιμο των δοντιών, αυξάνει το βάρος που μπορεί να σηκώσει κανείς.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κάνουν ένα 30λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να γυμναστούν στο maximum των δυνατοτήτων τους και να κάνουν ασκήσεις και να σηκώσουν βάρη που αντιστοιχούσαν στο 7,5% της μυικής τους μάζας.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι έσφιγγαν τα δόντια τους κατά τη διάρκεια της άσκησης εφάρμοζαν περισσότερη δύναμη στην άρση βαρών σε ποσοστό που άγγιξε το 12%, ενώ είχαν βελτιωμένη επίδοση και σε ασκήσεις κωπηλασίας και συνολικά κατάφεραν να εκτελέσουν όλο το πρόγραμμα σε λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με όσους δε έσφιγγαν τα δόντια κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Οι ερευνητές στην ουσία διαπίστωσαν πως η έκφραση "σφίγγω ΄τα δόντια" που συχνά την χρησιμοποιούμε για να πούμε πως βάζουμε τα δυνατά μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, τελικά έχει δόση αλήθειας και το σφίξιμο των δοντιών όντως αυξάνει τη δύναμη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!