GOOD LIFE

7 κολπάκια με μαγειρική σόδα που θα σου λύσουν τα χέρια [βίντεο]

Σίγουρα έχετε ακούσει πως η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού, στην περιποίηση του σώματος μας και γενικά έχει πολλαπλές χρήσεις και εφαρμογές, αλλά κάθε φορά ανακαλύπτουμε και νέα life hacks με μαγειρική σόδα.

1. Απαλύνετε ένα τσίμπημα από έντομο

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και εφαρμόστε τη στο σημείο του τσιμπήματος. Αφήστε την να στεγνώσει για 2 λεπτά και σκουπίστε τη.

2. Φρεσκάρετε τα χέρια σας

Αναμείξτε 3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος νερού και τρίψτε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας. Ξεπλυθείτε και είστε έτοιμη.

3. Διώξτε την άσχημη μυρωδιά από τα sneakers σας

Απλά εφαρμόστε λίγη σκόνη μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια, κουνήστε τη να πάει παντού και αφήστε τη να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια αδειάστε τη σκόνη και τα παπούτσια σας θα μυρίζουν όμορφα.

4. Στοματικές πλύσεις

Βάλτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερού και κάντε στοματικές πλύσεις με αυτό το μείγμα.

5. Καθαρίστε τις βούρτσες των μαλλιών σας

Πάρτε ένα λεκανάκι με νερό και ρίξτε μέσα λίγη μαγειρική σόδα. Βυθίστε την βούρτσα με τα δόντια προς τα κάτω μέσα στο μείγμα και αφήστε τη να μουλιάσει για 20 λεπτά. Έπειτα βγάλτε την, ξεπλύντε την και σκουπίστε την.

6. Απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα

Δημιουργήστε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Στη συνέχεια εφαρμόστε την στις περιοχές όπου έχετε μαύρα στίγματα και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Αυτή η μάσκα μπορεί να γίνει 2-3 φορές την εβδομάδα.

7. Εξαφανείστε στη λιπαρότητα από τα μαλλιά σας.

Δημιουργήστε  το δικό σας ξηρό σαμπουάν με λίγη μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε την σκόνη απευθείας στις ρίζες, τρίψτε την ελαφρώς και χτενιστείτε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!