GOOD LIFE

Το ήξερες πως υπάρχουν audio books για σκύλους;

Μια γνωστή αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηχητικών βιβλίων (audio books) ανακοίνωσε πως λανσάρει και audio books για σκύλους σε συνεργασία με έναν διάσημο εκπαιδευτή σκύλων.

Ο λόγος για την εταιρεία Audible, που ξεκινά τα Audible for Dogs, μια σειρά από audio books που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Cesar Millan, τον παγκοσμίως γνωστό τηλεοπτικό "Dog Whisperer", ο οποίος εδώ και χρόνια μαθαίνει σε ιδιοκτήτες σκύλων πως να βελτιώσουν τη σχέση τους με το κατοικίδιό τους και να λύσουν προβλήματα συμπεριφοράς των τετράποδων φίλων μας.


Τα εν λόγω ηχητικά βιβλία σκοπό έχουν να κρατούν συντροφιά στο σκυλάκι σας όταν εσείς απουσιάζετε από το σπίτι καθώς, έχει διαπιστωθεί πως ο σκύλος σας θα είναι πιο ήρεμος αν ακούει μια ανθρώπινη φωνή όσο είναι μόνος του.


Η δημιουργία των audio books βασίστηκε σε πρόσφατη έρευνα που έδειξε πως τα σκυλιά χαλαρώνουν περισσότερο με τα audio books σε σχέση με το να ακούν μουσική αφού τα στρεσάρει η απουσία ανθρώπινης συντροφιάς.


Μάλιστα πριν τη δημιουργία των συγκεριμένων βιβλίων έγινε και μια ακόμη έρευνα στο Dog Psychology Center του Cesar Milan η αποία επιβεβαίωσε αυτό το πόρισμα, καθώς το 76% από τους 100 ιδιοκτήτες σκύλων που συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα είπαν πως παρατήρησαν πως τα κατοικίδιά τους ήταν πολύ πιο ήρεμα και χαλαρά, αφού τους έπαιζαν τα audio books (τις ώρες που έλειπαν από το σπίτι) για διάστημα 4 εβδομάδων.


Φυσικά δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα συγκεκριμένα audio books που μόλις κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ καθώς ο ίδιος ο Cesar εξηγεί πως απλά ο σκύλος σας θέλει να ακούει μια ήρεμη ανθρώπινη φωνή και σας συστήνει να αγοράσετε ένα audio book στη γλώσσα σας και ιδανικά με αφηγητή με το ίδιο φύλο με εσάς ώστε το σκυλάκι σας να ακούει μια ανδρική ή γυναικεία φωνή που θα του θυμίζει τη δική σας.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!