WOMEN'S GUIDE

4 απλές συμβουλές και 3 απλά υλικά για να έχετε υγιή νύχια

Πολλοί είναι οι παράγοντες που προκαλούν φθορα στα νύχια μας (από την έλλειψη βιταμινών μέχρι η συχνή επαφή με νερό). Υπάρχουν όμως απλοί τρόποι να διατηρείτε τα νύχια σας υγιή.

  • Το συχνό μανικιούρ μία με δύο φορές το μήνα, από επαγγελματίες μανικιουρίστ, βοηθάει πολύ στη σωστή και τακτική περιποίηση των νυχιών.
  • Προσπαθήστε να διατηρείτε τα νύχια σας κοντά και με στρογγυλεμένες γωνίες, ενώ προσθέτοντας σκληρυντικό και μια βάση νυχιών, τα νύχια σας γίνονται πιο σκληρά και δυνατά.
  • Ακολουθήστε μία με δύο φορές την εβδομάδα μια θεραπεία με αμπούλες κερατίνης που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο ή μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της κεράτινης στιβάδας και κάνουν τα νύχια πιο ανθεκτικά.
  • Μία με δύο φορές την ημέρα εφαρμόστε στα νύχια σας αμυγδαλέλαιο και σε εβδομαδιαία βάση μπορείτε να ακολουθείτε μια συνταγή περιποίησης των νυχιών με αιθέρια έλαια: Σε λίγο σησαμέλαιο προσθέστε έξι σταγόνες από λεβάντα, δάφνη και σανδαλόξυλο και βουτήξτε στο μίγμα τα νύχια σας για δεκαπέντε περίπου λεπτά.

Επίσης δοκιμάστε

1) Ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Για να δυναμώσουν τα νύχια και να μην σπάνε τόσο εύκολα θέλουν ενυδάτωση. Μια φυσική λύση ενυδάτωσης μας προσφέρει το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας. Μια φορά την εβδομάδα βυθίστε τα νύχια σε ένα μικρό μπολ με λάδι για 5 λεπτά. Η κυκλοφορία του αίματος στο νύχι αυξάνεται και αποκαθίσταται άμεσα η πολυπόθητη υγρασία στην γύρω περιοχή.

2) Θαλασσινό αλάτι

Το αλάτι θα αναδομήσει τα ταλαιπωρημένα νύχια και θα μαλακώσει ιδανικά τα πετσάκια. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό διαλύστε 1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι και ρίξτε μια – δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Βουτήξτε τα δάχτυλα μέσα στο διάλυμα για 15 λεπτά και τρίψτε τα μεταξύ τους. Στεγνώστε με μια πετσέτα και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χεριών.

3) Μηλόξυδο

Η πιο οικονομική λύση για να ανακτήσουν τα νύχια σας τη χαμένη τους γυαλάδα και δύναμη. Αναμείξτε σε ίσες ποσότητες ζεστό νερό και μηλόξυδο. Προσθέστε μια κουταλιά ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Η σπιτική μάσκα νυχιών είναι έτοιμη. Το μηλόξυδο είναι νούμερο ένα για κιτρινισμένα νύχια ή άσπρα σημάδια. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, απαραίτητη για την ανάπτυξη των νυχιών και η ζάχαρη προσφέρει απολέπιση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!