GOOD LIFE

Σχεδόν όλοι βάζουν το γάλα τους στο ίδιο λάθος σημείο στο ψυγείο τους

Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, οι ειδικοί τονίζουν πως όλοι πρέπει να σταματούν να κάνουν αυτή τη κακή συνήθεια.

Είναι γνωστό πως οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούν να προκαλέσουν την αλλοίωση των λεγόμενων "αυαίσθητων" τροφίμων.


"Ευαίσθητα" τρόφιμα είναι όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και φυσικά το γάλα, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς, ΠΟΤΕ δεν πρέπει να υπόκειται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, εκεί όπου συντηρείται.


Και δυστυχώς αναρίθμητοι άνδρωποι σε όλο τον πλανήτη συνηθίζουν να τοποθετούν το γάλα στα ράφια που βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου (κάτι που συμβαίνει δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα, ειδικά το καλοκαίρι), η πόρτα είναι η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλη από την αλλαγή θερμοκρασίας. Επίσης, η πόρτα του ψυγείου χρειάζεται και περισσότερη ώρα να επανέλθει στην σωστή θερμοκρασία. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή, αυτή η αυξομείωση στην θερμοκρασία θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του γάλακτος.


Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το γάλα πρέπει να τοποθετείται πάντα στον κεντρικό θάλαμο του ψυγείου.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!