VIRAL

True story: Αυτή η γυναίκα από μαύρη γίνεται σταδιακά λευκή [εικόνες]

To όνομά της είναι Iomikoe Johnson και στα 37 της χρόνια είναι μητέρα και γιαγιά και ξεκίνησε καριέρα μοντέλου καθώς σταδιακά άρχισε να αποδέχεται το γεγονός πως από μαύρη μεταμορφώνεται σε μια λευκή γυναίκα.

Πριν από 12 χρόνια η Iomikoe Johnson, ήταν μια μαύρη κοπέλα 25 ετών που ζούσε στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ και ξαφνικά είδε τη ζωή της να αλλάζει. 

Τότε άρχισε να παρατηρεί τις  πρώτες λευκές κηλίδες που  άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Όμως η ίδια ποτέ δεν φανταζόταν όπως η λεύκη θα αποχρωματίσει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της, ούτε ότι η λεύκη από την οποία έπασχε θα την έκανε να σκέφτεται ακόμη και να βάλει τέλος στη ζωή της. Σήμερα γνωρίζει ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα είναι απολύτως λευκή. 

 Από μέρα σε μέρα, από χρόνο σε χρόνο, τα λευκά "μπαλώματα", όπως τα αποκαλεί κάλυπταν μεγάλες επιφάνειες του σώματος -τα χέρια, τα πόδια, οι μηροί, το πρόσωπο, το στήθος- έμοιαζε σα να αποχρωματίζεται, ενώ στην αρχή η νεαρή γυναίκα προσπαθούσε να καμουφλάρει αυτό που της συνέβαινε με βαρύ μακιγιάζ. Ωστόσο, η εξάπλωση από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να καλυφθεί με κανενός είδους make up και ήταν ο αρραβωνιαστικός της Iomikoe που την έπεισε ότι πρέπει να αγαπήσει από την αρχή το σώμα της και ότι ακόμη και έτσι εξακολουθούσε να είναι όμορφη και σίγουρα ιδιαίτερη.           

  «Η πρώτη κηλίδα εμφανίστηκε κάτω από το χέρι μου, σ' ένα σημείο που δεν μπορούσε κανείς να το δει. Η συνέχεια, όμως, ήταν οδυνηρή, εξοντωτική. Και να σκεφτεί κανείς ότι, όταν ήμουν παιδί, δεχόμουν μπούλινγκ για το μαύρο δέρμα μου. Πλέον μετατρεπόμουν σε κάτι με δύο χρώματα και ένιωθα φόβο γι' αυτό που μου συνέβαινε. Ο κόσμος μου κατέρρεε. Δεν ήξερα τι ήταν αυτό και στην αρχή πίστευα ότι πρόκειται για καρκίνο του δέρματος. Οι γονείς μου με στήριζαν, ωστόσο, ανησυχούσαν για 'μένα. Είχα 4 παιδιά και κάπως έπρεπε να βρω τον τρόπο και το θάρρος να προχωρήσω», εξηγεί.    

Όπως λέει, για αρκετό καιρό χρειαζόταν πάνω από 40 λεπτά, μία ώρα για να καλύψει με make up τις κηλίδες, όμως αυτό ήταν κάτι εξουθενωτικό και μόνο χάρη στην υποστήριξη του αρραβωνιαστικού της, Φίλιπ κατάφερε να αφήσει πίσω της όλα εκείνα τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούσε σε καθημερινή βάση για να κρύψει αυτό που της συνέβαινε.

Σήμερα η 37χρονη εργάζεται και ως μοντέλο, προωθώντας την αγάπη για το σώμα και τη διαφορετικότητα και προσπαθώντας να δώσει θάρρος σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο με εκείνην πρόβλημα και η ίδια αποκαλύπτει πως η ιδέα της γεννήθηκε όταν είδε σε κάποιο περιοδικό φωτογραφίες με το διάσημο μοντέλο Winnie Harlow, η   οποία επίσης πάσχει από λεύκη και της φάνηκε πολύ όμορφη.

Να σημειωθεί πως εκτιμάται πως το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού εμφανίζει λεύκη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!