GOOD LIFE

Μπήκε νερό στο αυτί σας; 6 απλοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Οι κατά τα άλλα ευχάριστες βουτιές στη θάλασσα συχνά μπορεί να προκαλέσουν το φράξιμο του αυτιού από νερό. Και δυστυχώς κάθε καλοκαίρι πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες ταλαιπωρούνται από νερό που μπήκε στο αυτί τους.

Όταν το νερό διεισδύει στο κανάλι του αφτιού και το φράζει, προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα όπως πόνο, φαγούρα, μείωση της ακοής και κουδούνισμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκαλείται και εσωτερική μόλυνση του αυτιού. 
Αν αισθανθείτε πως έχει μπει νερό στο αυτί σας μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε κάτι από τα ακόλουθα.
 

  • Μετακινήστε το κεφάλι σας από πλευρά σε πλευρά και στη συνέχεια λυγίστε το προς τον ώμο από την πλευρά του προσβεβλημένου αφτιού και χτυπήστε την απέναντι πλευρά με την παλάμη σας. Το νερό μπορεί να βγει από τη δύναμη.
  • Δοκιμάστε την άσκηση πίεσης, αφήνοντας τη βαρύτητα να αναλάβει. Πιέστε δυνατά το χέρι σας στο προσβεβλημένο αφτί σας και αφήστε το απότομα. Η δράση της αναρρόφησης μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.
  • Ρίξτε λίγο νερό στο προσβεβλημένο αφτί, χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο. Περιμένετε για τρία δευτερόλεπτα και στρέψτε το κεφάλι σας, έτσι ώστε το αφτί σας είναι στραμμένο προς τα κάτω. Το νερό θα χυθεί και θα προσφέρει ανακούφιση. Αντί για νερό μπορείτε να ρίξετε 2-3 σταγόνες οινόπνευμα.
  • Ένα πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στο πρόβλημά σας. Κρατήστε το κοντά στο αφτί σας, χωρίς φυσικά να καίγεστε. Ο ζεστός αέρας θα εξατμίσει το νερό και θα σας ανακουφίσει.
  • Ξαπλώστε στο κρεβάτι με το κεφάλι σας να κρέμεται στο πλάι έξω από την επιφάνεια του κρεβατιού και το προσβεβλημένο αφτί να «κοιτάει» προς το έδαφος. Μερικές φορές, η βαρύτητα αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα.
  • Απλά ξαπλώστε για ύπνο με το προσβεβλημένο αφτί σας προς το μαξιλάρι. Μέχρι το πρωί το νερό μπορεί να έχει ήδη διαρρεύσει.

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, δοκιμάστε κάποιο μη συνταγογραφούμενο σκεύασμα από το φαρμακείο. Ζητήστε πάντα τη βοήθεια του φαρμακοποιού, πριν κάνετε την αγορά σας και φυσικά αν η ενόχληση παραμένει έντονη θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!