WOMEN'S GUIDE

4 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Το καλοκαίρι δυστυχώς συχνά μπαίνουμε στον πειρασμό να ξαπλώσουμε με βρεγμένα μαλλιά τόσο το βράδυ, όσο και για έναν μεσημεριανό υπνάκο μετά από μια εξόρμηση στη πλαζ ή μια βουτιά στην πισίνα, ωστόσο καλό είναι αυτή τη κακή συνήθεια να την σταματήσετε.

Αυτό που μας έλεγε η μαμά μας μικρές, πως να μην κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά δεν ισχύει ακριβώς γιατί δεν κινδυνεύουμε από κρυολόγημα, υπάρχουν όμως 4 άλλοι λόγοι για τους οποίους καλό είναι να κάνετε πάντα έστω και ένα γρήγορο στέγνωμα με πιστολάκι πριν ξαπλώσετε για ύπνο.

Ψύξη 

Μπορεί να προκληθεί έντονος πόνος και ισχυρό “πιάσιμο” στους μυς κάποιας περιοχής του σώματος, όπως ο αυχένας ακόμα και η πλάτη αν τα βρεγμένα σας μαλλιά έρθουν σε επαφή με κάποιο δροσερό αεράκι ή τον αέρα ενός ανεμιστήρα ή τον αέρα του air condition.

Πονοκέφαλος

Η θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται κατά τη φάση ύπνου REM (βαθύς ύπνος). Το σώμα ζεσταίνεται και η υγρασία στο κεφάλι σας, το οποίο είναι τυλιγμένο σε μια πετσέτα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή κεφαλαλγία (πονοκέφαλος).

Βακτήρια

Τα μαξιλάρια είναι ιδανικές επιφάνειες για την ανάπτυξη βακτηριδίων, επειδή απορροφούν την υγρασία, τα νεκρά κύτταρα και τα φυσικά έλαια του δέρματος και των μαλλιών. Τα βρεγμένα μαλλιά ενυδατώνουν το μαξιλάρι σας, και έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό μικρο-περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και κατ' επέκταση πιθανών λοιμώξεων.

Σπάει η τρίχα

Οι τρίχες είναι ούτως ή άλλως εύκολο να σπάσουν. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν το μαλλί μας είναι βρεγμένο. Αν ξαπλώνετε στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά, τότε ειδικά τα εύθραυστα μαλλιά γίνονται επιρρεπή στο σπάσιμο της τρίχας .

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!