GOOD LIFE

Μπορεί μια και μόνο ερώτηση να σου δείξει αν έχεις βρει το τέλειο ταίρι;

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου Principia Amoris: The New Science of Love, η απάντηση σε μια απλή ερώτηση μπορεί να δείξει με ακρίβεια που αγγίζει το 90% αν μια σχέση θα κρατήσει  πραγματικά για πάντα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο διάσημος καθηγητής ψυχολογίας John Mordechai Gottman, που  διδάσκει στο πανεπιστήμιο Washington θεωρείται αυθεντία στη συμβουλευτική γάμου και ένας από τους πιο επιτυχημένους θεραπευτές παγκοσμίως.

Ο John Gottman, θέλησε να δώσει μια απάντηση σε ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς όταν ξεκινούν μια νέα ερωτική σχέση και ερωτεύονται κάποιον ή κάποια: το αιώνιο βασανιστικό ερώτημα του "πώς ξέρω πως αυτός ή αυτή είναι το ιδανικό ταίρι μου και η σχέση μας δεν θα είναι εφήμερη και θα κρατήσει για πάντα;".

Σύυμφωνα με το διάσημο καθηγητή υπάρχει μια ερώτηση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και από την απάντηση που θα πάρεις μπορείς να καταλάβεις με 90% ακρίβεια αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι ο ένας και μοναδικός.

Ποια είναι αυτή η ερώτηση;

Ποια είναι η ιστορία της σχέσης μας; 

Απαντώντας σε αυτή την ερώτηση έχει σημασία αν θα επικεντρωθείς στα αρνητικά ή τα θετικά της γνωριμίας σας, της σχέσης σας, της καθημερινότητάς σας. "Όταν σκέφτεσαι τη σχέση σας, φαντάσου σαν να μιλάς για αυτήν σαν να είναι μια ιστορία" l;eei o Gottman, "Πού επικεντρώνεσαι; Στα θετικά ή τα αρνητικά;"

Σύμφωνα με τον καθηγητή το 90% των ζευγαριών που όταν κληθούν να απαντήσουν αυτή την ερώτηση επικεντρώνονται στα αρνητικά της σχέσης τους καταλήγουν να χωρίζουν.

Βέβαια ακόμα και αν όντως εντοπίζεις κυρίως μόνο αρνητικά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει άμεσα και αμαχητί να χωρίσεις.

Μπορείς να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τη σχέση σου. Τρία είναι τα βασικά βήματα:

1. Επικοινωνία: Συζήτησέ με τον/την σύντροφό σου όλα εκείνα τα πράγματα που σε στεναχωρούν και αφορούν τη σχέση σας.

2. Νέο ξεκίνημα: Αφού μιλήσεις για αυτά που σε απασχολούν και λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις μεταξύ σας, θα πρέπει στη συνέχεια να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να προχωρήσεις παρακάτω να κάνεις αυτό που ο καθηγητής περιγράφει ως "let it all go".

3. Ευγνωμοσύνη: Νιώσε ευγνωμοσύνη για τον σύντροφό σου και όλα τα θετικά στοιχεία που σου προσφέρει. Επικεντρώσου σε αυτά και θυμήσου τους λόγους που τον ερωτεύτηκες.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!