GOOD LIFE

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας υαλουρονικό οξύ με 7 απλά βήματα

Τα τελευταία χρόνια πολλά ακούγονται για το υαλουρονικό οξύ και τη χρήση του για ιατρικούς λόγους αλλά και για θεραπείες ομορφιάς . Και η αγορά είναι γεμάτη με προϊόντα και σλευάσματα υαλουρονικού οξέος. Το ξέρατε όμως πως μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας υαλουρονικό οξύ και μάλιστα με αυγά;

Ο διατροφολόγος Μάριος Δημόπουλος (Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition και της American Association of Drugless Practitioners) στο βιβλίο ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ -ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!  (Εκδόσεις Κάδμος) περιγράφει το πως μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε διάλυμα υαλουρονικού οξέος με αυγά.

1. Σπάστε το κέλυφος των αυγών. Ρίξτε το ασπράδι και τον κρόκο σε ένα δοχείο. Αποθηκεύστε το ασπράδι και τον κρόκο στο ψυγείο για μελ¬λοντική χρήση.

2. Πλύνετε το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυγού με ζεστό νερό. Αφαιρέστε όλα τα υπόλοιπα, τον κρόκο και τη μεμβράνη του αυγού.

3. Τοποθετήστε τα τσόφλια των αυγών σε μια πλαστική σακούλα. Κλείστε την σακούλα. Πιέστε τα τσόφλια από το εξωτερικό της σακούλας. Σπάστε το κέλυφος σε μικρά κομμάτια.

4. Βράστε αποσταγμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση για την αποφυγή διαρροών όταν βράζει. Αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της καθαρότητας του υαλουρονικού οξέος.

5. Βάλτε τα ραγισμένα κελύφη των αυγών στο βραστό νερό. Τοποθετήστε ένα κάλυμμα στην κατσαρόλα. Βράστε τα τσόφλια των αυγών και το νερό για 12 ώρες. Συμπληρώστε νερό ανάλογα με τις ανάγκες.

6. Ρίξτε το υγρό μέσω ενός λεπτού σουρωτηριού σε ένα γυάλινο βάζο. Το σουρωτήρι αφαιρεί τα σωματίδια κελύφους του αυγού.

7. Διατηρήστε το διάλυμα υαλουρονικού οξέος σε ένα γυάλινο βάζο. Το διάλυμα περιέχει μια μεγάλη ποσότητα υαλουρονικού οξέος.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!