GOOD LIFE

To τρέξιμο κάνει κακό στα γόνατα; Τί απαντά η επιστήμη

Είναι γνωστό πως το τρέξιμο είναι μια άριστη μορφή άθλησης, αλλά είναι επίπονο και συχνά έχει συνδεθεί με τραυματισμούς στα πόδια και ιδιαίτερα στα γόνατα.

Όμως ο Matt Seeley, ένας εκ των συγγραφέων μιας νέας έρευνας και αναπληρωτής καθηγητής φυσικής αγωγής του Bringham Young University της Utah, έρχεαι να τονίσει πως βάσει της μεέτης τοιυς το τρέξιμο όχι μόνο δεν κάνει κακό στα γόνατα, αλλά αντίθετα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για φλεγμονές στις αρθρώσεις.των κάτω άκρων.

Ο Seeley και οι συνάδελφοι του έφτασαν στο συμπέρασμα μετά από ανάλυση των υγρών στις αρθρώσεις υγειών ανδρών και γυναικών, ηλικίας 18 με 35. Οι ερευνητές εξέτασαν τους εθελοντές για σημάδια φλεγμονής πριν και μετά από μισή ώρα τρεξίματος και βρήκαν ελάχιστες διαφορές. Σύμφωνα με τον κεντρικό ερευνητή Robert Hyldahl, αναπληρωτή καθηγητή φυσικής αγωγής στο BYU, η έρευνα έδειξε ότι στην περίπτωση νεαρών και υγειών ανθρώπων, η άσκηση δημιουργεί ένα αντιφλεγμονώδες περιβάλλον που μπορεί να είναι ωφέλιμο μακροπρόθεσμα για την υγεία των αρθρώσεων.

Οι ερευνητές επισημάνουν ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεών τους δείχνουν πως το τρέξιμο μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη εκφυλισμών στις αρθρώσεις, όπως την οστεοαρθρίτιδα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Seeley υπογράμμισε ότι η έρευνα δεν δείχνει ότι οι δρομείς δεν θα πάθουν οστεοαρθρίτιδα, αλλά ότι η άσκηση μπορεί να λειτουργεί ως φάρμακο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!