GOOD LIFE

Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά; Δοκιμάστε αυτό το λαχανικό

Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία ανθρώπων που είναι γλυκατζήδες και δεν μπορούν με τίποτα να που όχι στο γλυκό, τότε ένα λαχανικό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την τάση να φάτε ό,τι έχει ζάχαρη.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας, το σπανάκι πρέπει να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε δίαιτας ή ισορροπημένης διατροφής.

Μπορεί να μειώσει κατά σχεδόν 95% τη λαχτάρα για γλυκά και να αυξήσει την απώλεια βάρους κατά 43%. Αυτό συμβαίνει διότι το σπανάκι επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης.

Τα οφέλη που έχει το σπανάκι στο αδυνάτισμα αποδίδονται στα θυλακοειδή του – ένας είδος μεμβρανωδών σχηματισμών που βρίσκονται μέσα στους χλωροπλάστες των φυτών και φέρουν τις πρωτεΐνες που συμμετέχουν στη φωτοσύνθεση.

Η μελέτη διεξήχθη σε 38 υπέρβαρες γυναίκες, από τις οποίες  ζητήθηκε να πίνουν κάθε πρωί ένα πράσινο ρόφημα. Στις μισές από αυτές το ρόφημα περιείχε εκχύλισμα θυλακοειδών από σπανάκι και στις άλλες μισές μία ανενεργό ουσία. Οι εθελόντριες δεν ήταν ενημερωμένες γι’ αυτή τη διαφορά. Η σύσταση που έκαναν οι ερευνητές ήταν να κάνουν μία ισορροπημένη διατροφή με τρία γεύματα την ημέρα και όχι κάποια δίαιτα πείνας.

Τρεις μήνες αργότερα, οι γυναίκες που έπιναν το ανενεργό ρόφημα είχαν χάσει κατά μέσον όρο 3,5 κιλά, ενώ όσες έπιναν το ρόφημα με τα θυλακοειδή από το σπανάκι είχαν χάσει 5 κιλά. Η ομάδα των θυλακοειδών ανέφερε ότι εύκολα προσαρμόστηκε στην κατανάλωση φαγητού μόνο τρεις φορές την ημέρα, διότι είχε εκμηδενιστεί η λαχτάρα τους για ανθυγιεινά τρόφιμα, όπως τα γλυκά και τα fast food.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα θυλακοειδή από το σπανάκι επιβράδυναν σταδιακά την διαδικασία της πέψης, ενισχύοντας την παραγωγή στο έντερο των ορμονών του κορεσμού της πείνας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!