MEN'S GUIDE

Οι άνδρες προσποιούνται στο κρεβάτι; Η απάντηση είναι ναι και μάλιστα συχνά

Μολονότι επικρατεί η αντίληψη πως οι γυναίκες είναι αυτές που προσποιούνται με μεγαλύτερη συχνότητα και ευκολία στο κρεβάτι, τα ευρήματα ερευνών και μελετών λένε πως και οι άνδρες συχνά προσποιούνται τον οργασμό.

Η εκσπερμάτιση είναι η ορατή ένδειξη της κορύφωσης του άνδρα και για αυτό επικρατεί η πεποίθηση πως οι άνδρες δεν μπορούν να προσποιηθούν οργασμό. Όμως στις σχετικές έρευνες και μλέτες,  άνδρες παραδέχονται πως έχουν προσποιηθεί οργασμό καθώς αυτό τους το επιτρέπει η χρήση του προφυλακτικού και η σταδιακή απώλεια της στύσης, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφές για τη σύντροφο αν ο άνδρας έχει εκσπερματίσει ή όχι.

Μία τέτοια μελέτη έγινε από το πανεπιστήμιο του Κάνσας στις ΗΠΑ και τα πορίσματά της δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research.

Σε αυτή τη μελέτη συμμετείχαν 290 φοιτητές, 180 άνδρες και 110 γυναίκες, που απάντησαν σε εκτενή ερωτηματολόγια σχετικά με την σεξουαλική τους ζωή.

Βάσει των απαντήσεων το 25% των ανδρών (έναντι του 50% των γυναικών) πραδέχτηκαν πως έχουν προσποιηθεί οργασμό κατά τη σεξουαλική πράξη. Μάλιστα πολλοί από τους άνδρες που παραδέχτηκαν πως έχουν προσποιηθει οργασμό  είπαν πως προσποιήθηκαν για να μην πληγώσουν την σύντροφό τους (αυτή την απάντηση έδωσε το 50% των ανδρών έναντι 90% των γυναικών που επίσης ) 

Η ίδια μελέτη έδειξε πως οι άνδρες που προσποιούνται οργασμό ήταν πιο σεξουαλικά έμπειροι.  Επίσης, το σεξ ως ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή ήταν το είδος του σεξ που προκαλούσε προσποίηση οργασμού, όπως ανέφερε το 86% των ανδρών. Ήταν ο καλύτερος τρόπος όπως οι ίδιοι είπαν, για να τελειώσει η σεξουαλική επαφή όσο το δυνατόν λιγότερο άβολα.

Για τους άνδρες οι πιο συνηθισμένοι λόγοι ήταν πως δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσουν σε οργασμό ή ότι το σεξ κρατούσε πολύ ώρα κι ήθελαν να τελειώσει. 

Οι συμμετέχοντες που προσποιήθηκαν είχαν στο νου τους ένα κοινό «σενάριο», λένε οι ερευνητές, όπου η γυναίκα έρχεται σε οργασμό πρώτη. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο συνεπείς στο σενάριο αυτό που χάνουν την ευκαιρία να έχουν αληθινό οργασμό προκειμένου να προσποιηθούν οργασμό την «κατάλληλη» στιγμή. Το 20% των γυναικών προσποιήθηκαν οργασμό την ώρα που ο σύντροφός τους φαινόταν έτοιμος να τελειώσει.

Αντίστοιχα ήταν τα πορίσματα και μιας δημοσκόπησης  που πραγματοποίησε η Sunday Telegraph στην Αυστραλία.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1200 εθελοντές άνδρες. 

Το 23% παραδέχτηκε πως έχει προσποιηθεί οργασμό.  Επίσης το 25,4% των ανδρών παραδέχτηκε πως έχει πει ψέματα για το πως αισθάνεται την ώρα της σεξουαλικής πράξης  (δηλαδή για το αν είναι ικανοποιημένοι ή για τα συναισθήματά τους για τη σύντροφο τους), ενώ το 32,5% παραδέχτηκε πως έχει πει ψέμματα πως έχει διάθεση να κάνει σεξ.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!