WOMEN'S GUIDE

Πόσο ασφαλείς είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες και τα extensions βλεφαρίδων;

Τόσο η συχνή εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων όσο και τα extensions βλεφαρίδων που διαρκούν μέχρι και τρεις μήνες είναι στη μόδα, αφού κάνουν τα γυναικεία μάτια να μοιάζουν πλούσια και σαγηνευτικά.

Όμως οι ψεύτικες βλεφαρίδες τα εξτένσιονς βλεφαρίδων μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση και αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια, λένε Αμερικανοί επιστήμονες και σίγουρα θέλει μέτρο στη χρήση τους, αλλά και προσοχή στο τί προϊόν επιλέγουμε και πού πηγαίνουμε για να μας βάλουν extensions.

Τί κινδύνους κρύβουν για την υγεία

Σύμφωνα με τον Robert Dorin, ειδικό στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών από τον Ιατρικό Όμιλο True & Dorin στη Νέα Υόρκη, οι κόλλες που χρησιμοποιούνται από ισντιτούτα αισθητικής για να τοποθετηθουν  τα εξτένσιονς στα βλέφαρα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία στα  μάτια διότι μερικές περιέχουν φορμαλδεΰδη, Την ίδια ουσία μπορεί κανείς να βρει και σε κάποιες κόλλες που κυκλοφορούν στην αγορά για τις ψεύτικες βλεφαρίδες.

Επιπλέον, επειδή μπορεί να παγιδευτούν σ’ αυτές τις κόλλες και παθογόνα μικρόβια, μπορεί να εμφανιστούν βακτηριακές, ιογενείς ή μυκητιασικές μολύνσεις.

Το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι η διαπίστωση πως το βάρος των συνθετικών βλεφαρίδων καταπονεί τον θύλακα των φυσικών βλεφαρίδων, με συνέπεια οι τελευταίες να λεπταίνουν και σε περίπτωση συστηματικής χρήσης, να πέφτουν.

Τα συμπτώματα

Στο παρελθόν, ερευνητές από το Οφθαλμολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τόκιο δημοσίευσαν μια μελέτη που αφορούσε 2.000 γυναίκες ηλικίας 15-59 ετών, η οποία έδειξε ότι οι 205 από αυτές (το 10,3%) είχαν χρησιμοποιήσει κατά μέσον όρο 6,2 φορές εξτένσιονς βλεφαρίδων. Το 27% από αυτές τις γυναίκες είχαν εκδηλώσει προβλήματα όπως υπεραιμία στα μάτια, πόνο και πρήξιμο των βλεφάρων με κνησμό (φαγούρα).

Σε άλλη μελέτη, που επίσης έγινε στην Ιαπωνία (σ’ αυτή τη χώρα ξεκίνησε η μόδα των extensions), εξετάστηκαν τα είδη των οφθαλμοπαθειών από τα εξτένσιονς βλεφαρίδων σε 107 ασθενείς μιας οφθαλμολογικής κλινικής. Οι 64 από τις γυναίκες είχαν παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση λόγω της κόλλας, οι 42 έλκος του επιπεφυκότα λόγω μόλυνσης στα μάτια και οι υπόλοιπες είχαν εμφανίσει διάφορες αλλεργίες και λοιμώξεις σε τμήματα των ματιών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!