MEN'S GUIDE

Θέλεις να γίνεις πιο σέξι και πιο γόνιμος; Πρέπει να αρχίσεις να τρως γιαούρτι

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση γιαουρτιού κάνει καλό στην ανθρώπινη υγεία με πολλαπλούς τρόπους, αλλά οι ερευνητές εξετάζουν και το σημαντικό ρόλο που παίζει το γιαούρτι στην ανδρικη γονιμότητα και στην αύξηση της ανδρικής ελκυστικότητας και σεξουαλικότητας. 

Μια σχετική μελέτη έγινε στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ, στη Βοστώνη.

Η μελέτη έγινε καθώς οι επιστήμονες είχαν αρχικά παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά των πειραματόζωων που έτρωγαν προβιοτικά γιαούρτια στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας και πειραμάτων που είχαν γίνει σε ποντίκια  με θέμα την παχυσαρκία και ένα συγκριτικό διαιτολόγιο που αντιστοιχούσε στην πλούσια σε πρόχειρα φαγητά, δυτικού τύπου διατροφή των ανθρώπων.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές  είχαν παρατηρήσει πως τα αρσενικά ποντίκια που έτρωγαν γιαούρτι περπατούσαν «κορδωμένα», τεντώνοντας το σώμα τους για να προβάλλουν τους όρχεις τους, ενώ και οι όρχεις τους ήταν κατά 15% πιο βαρείς απ’ ό,τι τα ζώα που τρέφονταν με πολλά λίπη, λίγα θρεπτικά συστατικά και λίγες ίνες . Επίσης τα αρσενικά ποντίκια που έτρωγαν γιαούρτι γονιμοποιούσαν πιο γρήγορα τα θηλυκά ποντίκια και αποκτούσαν περισσότερους απογόνους, ενώ και τα θηλυκά ποντίκια που κατανάλωναν γιαούρτι εμφανίζονταν πιο γόνιμα.

Ο εξελικτικός γενετιστής δρ Eric Almκαι η ογκολογική βιολόγος Susan Erdman άρχισαν να ταΐζουν 40 αρσενικά και 40 θηλυκά ποντίκια με λευκά προβιοτικά γιαούρτια, κάνοντας στην πορεία ορισμένες απρόσμενες ανακαλύψεις.

Τα ζώα που έτρωγαν τα γιαούρτια απέκτησαν σταδιακά πιο λαμπερό τρίχωμα, ενώ ξαφνικά τα αρσενικά άρχισαν να περπατούν πιο... αγέρωχα.

"Είδαμε ότι κάτι συνέβαινε στα αρσενικά, αλλά στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν", δήλωσε η δρ Έρντμαν.

Αρσενικά και θηλυκά ποντίκια, εξάλλου, απέκτησαν πιο αδύνατο σώμα ενώ, όταν οι ερευνητές τα εξέτασαν προσεκτικότερα, διαπίστωσαν πως όσα έτρωγαν γιαούρτι απέκτησαν πυκνότητα τριχοθυλακίων δεκαπλάσια απ’ ό,τι εκείνη των ζώων που δεν έτρωγαν γιαούρτι – γι’ αυτό και άρχισε να λάμπει το τρίχωμα των πρώτων.

Τη διαφορά στην εμφάνιση των αρσενικών ποντικιών εντόπισαν αμέσως τα θηλυκά, που άρχισαν να ζευγαρώνουν περισσότερο μαζί τους, ενώ έδειξαν την τάση να φροντίζουν καλύτερα τους απογόνους που έκαναν με αυτά απ’ ό,τι εκείνους που είχαν αποκτήσει με ποντίκια που δεν είχαν ταϊστεί με γιαούρτια!

"Νομίζουμε ότι όλ’ αυτά οφείλονται στα προβιοτικά που περιέχουν τα γιαούρτια και τα οποία προφανώς επηρεάζουν με πολύπλοκους βιολογικούς μηχανισμούς το σώμα", είπε ο δρ Alm. "Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα γιαούρτια κάνουν τα ζώα πιο αδύνατα και πιο υγιή, γεγονός το οποίο εμμέσως αυξάνει και την σεξουαλικότητά τους".

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!