MEN'S GUIDE

Θέλεις να έχεις τις επιδόσεις του Messi; Μάθε τί τρώει

Αν ονειρεύεσαι και εσύ να έχεις τις ίδιες αντοχές και το μάξιμουμ των επιδόσεων όπως κάνει ο διάσημος ποδοσφαιριστής Lionel Messi μάθε το αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής του πριν τους αγώνες.

10 ημέρες πριν από τον αγώνα: Γενικά, ο Lionel Messi αποφεύγει τους υδατάνθρακες, ώστε να μην δημιουργούνται σκαμπανεβάσματα του σακχάρου στο αίμα του. Η δίαιτά του είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες, περιλαμβάνοντας ροφήματα πρωτεΐνης 3 φορές την ημέρα και 7-8 ποτήρια νερό για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

5 ημέρες πριν από τον αγώνα: Στην προηγούμενη δίαιτα προστίθεται μια σούπα λαχανικών πριν από κάθε γεύμα. Η σούπα περιέχει μεγάλη ποσότητα κουρκουμά, τσίλι, κόλιανδρου και τζίντζερ, επειδή αυτά τα συστατικά λειτουργούν ως αγγειοδιασταλτικά, οδηγώντας σε αυξημένη ροή αίματος σε όλο το σώμα.

Μία ημέρα πριν από τον αγώνα: Το βραδινό γεύμα μεταφέρεται το απόγευμα και περιλαμβάνει ψάρια και θαλασσινά ή κοτόπουλο με βραστές πατάτες συν πράσινα λαχανικά και ένα πορτοκάλι.

6 ώρες πριν από τον αγώνα: Ο Lionel Messi προτιμά να επενδύσει αυτές τις ώρες σε έναν καλό ύπνο, παρά σε ασκήσεις και φαγητό. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν κοιμηθεί, δεν θα βάλει στο στόμα του κανένα προϊόν που παράγεται από σιτάρι, καθώς οι υδατάνθρακες μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη του και να κάνουν το σώμα του νωθρό. Αντ’ αυτού, τρώει τρία ασπράδια αυγών για ιδανική ισορροπία πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

90 λεπτά πριν από τον αγώνα: Θα φάει οπωσδήποτε μερικά φρούτα πριν μπει στο γήπεδο, με ιδιαίτερη προτίμηση στη μπανάνα, το μάνγκο και το μήλο. Με αυτόν τον τρόπο προσλαμβάνει τη μέγιστη ποσότητα φυτικών ινών (παρέχουν ιδανική ενέργεια για τις ανάγκες μιάμιση ώρας παιχνιδιού) με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!