MEN'S GUIDE

Οι άνδρες που έχουν αυτό το ταλέντο γοητεύουν όλες τις γυναίκες

Πολλές έρευνες έχουν γίνει για να διαπιστωθεί ποιά είναι τα ανδρικά χαρακτηριστικά που γοητεύουν τις γυναίκες, αλλά συνήθως οι ερευνες εστιάζουν σε στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης ή του χαρακτήρα τους.

Μια πανεπιστημιακή έρευνα που έγινε από αμερικανούς ψυχολόγους, έδειξε πως οι γυναίκες γοητεύονται από τους άνδρες που έχουν την ικανότητα να αφηγούνται ενδιαφέρουσες και όμορφες ιστορίες.


Η έρευνα δεν αναφέρεται στους "παραμυθάδες" που φλομώνουν στο ψέμα του πάντες (αντίθετα πλειάδα ερευνών έχουν δείξει πως οι γυναίκες μισούν τους ψεύτες και όσους υπερβάλλουν και κομπάζουν για τα επιτεύγματά τους) αλλά στους άνδρες που έχουν ταλέντο στην αφήγηση.

Οι ιστορίες δεν συνιστούν έναν απλό διάλογο, εξηγούν οι ερευνητές Melanie Green από το Πανεπιστήμιο του Buffalo και John Donahue από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα. Η ικανότητα ενός άνδρα να διηγείται ιστορίες ενισχύει την κοινωνική του θέση όπως γίνεται αντιληπτή από τους άλλους και τον βοηθά να προσελκύσει συντρόφους σε μακροχρόνιες σχέσεις. Κατά μία έννοια η ικανότητα αυτή συνδέεται από τις γυναίκες με την ικανότητα του να επηρεάζει τους άλλους και να κερδίζει θέσεις εξουσίας.

Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Personal Relationships οι άνδρες με την ικανότητα να είναι καλοί αφηγητές εκλαμβάνονταν ως πιο δημοφιλείς, άξιοι θαυμασμού και καλοί ηγέτες. Αντίθετα η ίδια ιδιοτητα στις γυναίκες δεν φάνηκε να επηρεάζει το πόσο ελκυστικές τις βρίσκουν οι άνδρες.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες έβρισκαν αυτό το χαρακτηριστικό ελκυστικό και σε ένα φίλο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι άνδρες που δεν το διέθεταν ήταν λιγότερο επιθυμητοί για φίλοι.Όμως μια πανεπιστημιακή έρευνα αποκαλύπτει πως οι γυναίκες βρίσκουν ακαταμάχητους τους άνδρες που έχουν μια ικανότητα στο λόγο και συγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να αφηγούνται με συναρπαστικό τρόπο ιστορίες.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!