GOOD LIFE

Στη σύγχρονη εποχή η απιστία έχει αποκτήσει μια νέα μορφή

Ξεχάστε όσα ξερατε για την παραδοσιακή απιστία, πλέον ως εξωσυζυγικές σχέσεις οι άνθρωποι ορίζουν άλλα πράγματα.

Εδώ και δεκαετίες ως απιστία ορίζουμε την εξωσυζυγική σχέση και τη σύναψη ερωτικών σχέσεων με άλλο/η σύντροφο. Ωστόσο μια νέα έρευνα δείχνει πως στη σύγχρονη εποχή  αυτό που ανθεί είναι η συναισθηματική απιστία.

Στην έρευνα περίπου το 45% των ανδρών και το 35% των γυναικών έχουν παραδεχθεί ότι έχουν / είχαν κάποιου είδους συναισθηματική σχέση, ενώ μόλις 20% δήλωσε ότι έχει και σωματικές επαφές με κάποιο άλλο πρόσωπο εκτός του συντρόφου τους. 

Αυτό πιθανά να συνδέεται με την επικράτηση της αντίληψης πως χωρίς τη σεξουαλική επαφή δεν υπάρχει απιστία (και άρα η ανάλογη ενοχή) ενώ  η κλινική ψυχολόγος Lynn Saladino επισημαίνει πως η έρευνα έδειξε πως και οι συναισθηματικές μας ανάγκες συχνά παραμελούνται. στη σύγχρονη εποχή  «Σταματάμε να βλέπουμε τον σύντροφό μας ως συναισθηματικό ον αλλά περισσότερο ως κάποιον που μας βοηθά να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας. Όταν συμβαίνει αυτό είναι πολύ δελεαστικό το να αναζητήσεις αλλού υποστήριξη», αναφέρει.

Ειδικά στις μέρες μας που ο περισσότερος κόσμος είναι συνδεδεμένος με τα social media είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν τέτοιες σχέσεις, γι' αυτό είναι πια πολύ συνηθισμένες.

«Το πρώτο πράγμα που κάνουμε οι περισσότεροι όταν ξυπνάμε είναι να τσεκάρουμε το κινητό μας μήπως έχουμε κάποιο μήνυμα, προτού καν πούμε καλημέρα στον άνθρωπο δίπλα μας. Όλο αυτό, το να είμαστε δηλαδή τόσο κοντά αλλά τόσο μακριά επιτρέπει να κρατάμε μυστικά απ' τους ανθρώπους που νοιαζόμαστε και να το κάνουμε με επιτυχία», λέει απ' την πλευρά της ειδικός σχέσεων Vijayeta Sinh.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!