MEN'S GUIDE

Γιατί όταν μπαίνετε στην θάλασσα ή την πισίνα, συρρικνώνεται το πέος σας;

Το να συρρικνώνεται το ανδρικό μόριο κάθε φορά που εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι απολύτως φυσιολογικό και κάτι τέτοιο συμβαίνει και όταν βουτάτε στα δροσερά νερά της θάλασσας ή της πισίνας. Δείτε ακριβώς ποιά είναι η λειτουργία που συμβαίνει στον οργανισμό σας.

Η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος και οδηγεί σε μια στένωση των αιμοφόρων αγγείων, γνωστή ως αγγειοσυστολή.

Η αγγειοσυστολή κάνει τους “στυτικούς θαλάμους” στο πέος να έχουν λιγότερο αίμα, με αποτέλεσμα να μικραίνουν. Την ίδια στιγμή, η ροή του αίματος “καθοδηγείται” από τον οργανισμό προς τα ζωτικά όργανα του σώματος, καθώς αυτό μπαίνει σε “κατάσταση επιβίωσης”.

Μάλιστα μια αντίστοιχη διαδικασία ενεργοποιείται και όταν κάποιος στρεσάρεται και ο ο δρ Aaron Spitz εξηγεί πως οι άνδρες  έχουν αυτά τα νεύρα, που ονομάζεται συμπαθητικά νεύρων. "Αυτά αντιδρούν στο στρες και μας προστατεύουν, όταν είμαστε κάτω από την πίεση"  εξηγεί ο δρ Aaron και συνεχίζει "Το ψύχος είναι ένα είδος στρες και όταν το σώμα μας αισθάνεται κρύο εκείνα τα νεύρα ενεργοποιούνται και μειώνουν την ροή του αίματος στα άκρα και το πέος”. 

Δείτε ένα σχετικό βίντεο

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!