MEN'S GUIDE

Έχετε προβλήματα στο κρεβάτι; Μπορεί να σας λείπει αυτή η βιταμίνη

Τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας απασχολούν πολλούς άνδρες και εμφανίζονται συχνά εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως προβλήματα στη στύση (τόσο στην εμφάνιση της στύσης όσο και στη διατήρησή της) μπορεί να προκαλέσει το άγχος το στρες και η κακή ψυχολογία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η χρήση νακρωτικών αλλά και κάποιες σωματικές δυσλειτουργίες (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, καρδιολογικές παθήσεις κ.ά.) ακόμα και η κακή διατροφή και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Όμως μια ομάδα επιστημόνων εντόπισε μια ακόμη πιθανή αιτία εμφάνισης της στυτικής δυσλειτουργίας: την έλλειψη μιας συγκεκριμένης βιταμίνης. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιστίνιε της Τουρκίας μελέτησαν τη δράση της βιταμίνης Β12 και διαπίστωσαν ότι συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της στύσης. Ταυτόχρονα, η καθημερινή και επαρκής πρόσληψη της Β12 δρα ενάντια στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Η μελέτη αυτή μπορεί να γίνει η βάση ώστε να αντιμετωπίζεται η στυτική δυσλειτουργία με έναν πιο φυσικό τρόπο.

Η Β12 είναι μια βιταμίνη που θεωρείται γενικότερα απαραίτητη γαι την ομαλή λειτουργία του νευρικού μα συστήματος και μπορείτε να την πάρετε με φυσικό τρόπο μέσα από πολλές τροφές.

Υπάρχει στο κόκκινο και το λευκό κρέας, το ψάρι, τα οστρακοειδή, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα ενισχυμένα δημητριακά. Οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο περίπου 1,5 mg της βιταμίνης αυτής η οποία συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος ενώ η έλλειψή της, εκτός από προβλήματα στύσης, έχει συνδεθεί με την αναιμία, τα στομαχικά έλκη, προβλήματα όρασης, κατάθλιψη και το συχνό μούδιασμα.  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!