GOOD LIFE

Μια έρευνα έρχεται να αποδείξει πως τελικά υπάρχουν πολλοί ζηλιάρηδες

Αν αναρωτιέστε ποιό στοιχείο του ανθρώπινου χαρακτήρα είναι κοινό στους περισσότερα άτομα, η επιστήμη έχει την απάντηση και είναι η ζήλια!

Μια πανεπιστημιακή έρευνα εντόπισε πως η ζήλια είναι ένα χαρακτηριστικό που απαντάται σε 1 στους 3 ανθρώπους.  Η έρευνα έγινε από επιστημονική ομάδα μελετητών από δύο γνωστά ισπανικά πανεπιστήμια (Zaragoza και Carlos III) και σε αυτή συμμετείχαν 541 εθελοντές

Οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα εκτενές ερωτηματολόγια και στην πορεία οι επιστήμονες με την χρήση ενός αλγόριθμου προσπαθούσαν να επεξεργαστούην τις απαντήσειςκαι να κατηγοριοποιήσουν τους συμμετέχοντες σε 4 κατηγορίες ανάλογα με τη συμπεριφορά τους και στοιχεία του χαρακτήρα τους. Οι κατηγορίες ήταν οι αισιόδοξοι, οι απαισιόδοξοι, οι έμπιστοι και οι ζηλιάρηδες.

Οι 9 στους 10 ανθρώπους είχαν έντονο ένα από αυτά τα 4 στοιχεία, ενώ το 20% εμφάνιζε σε έντονο βαθμό και κάποιο δεύτερο χαρακτηριστικό (π.χ. αισιόδοξος και ζηλιάρης) ενώ μόνο το 10% των ευμμετεχόντων δεν μπορούσε να ενταχθεί σε καμιά από τις 4 κατηγορίες.

Στους περισσότερους από αυτούς, για την ακρίβεια στο 30%, υπερτερούσε, με διαφορά, η ζήλια. Τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται από έλλειψη εμπιστοσύνης και δεν ενδιαφέρονται για τα κατορθώματα των γύρω τους, αρκεί οι ίδιοι να είναι καλύτεροι. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!