GOOD LIFE

5 τροφές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φέτος το τέλειο μαύρισμα

Αν ονειρεύεστε να αποκτήσετε ένα χρυσαφένιο μαύρισμα φέτος το καλοκαίρι, εκτός από το να φροντίσετε να λαμβάνετε πάντα την απαραίτητη αντηλιακή προστασία και να μην αμελήσετε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας, σύμμαχός σας θα πρέπει να γίνει και η διατροφή.

Διότι το ιδανικό μαύρισμα προϋποθέτει πως δεν θα κάνετε ζημιά στην ελαστικότητα της επιδερμίδας σας, δεν θα την αφυδατώσετε και δεν θα προκαλέσετε εγκαύματα.


Οι τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε αυτό είναι οι ακόλουθες και καλό είναι να τις αντάξετε με όποιο τρόπο μπορείτε και με μεγάλη συχνότητα στην καλοκαιρινη σας διατροφή.

Καρότα

Όχι μόνο έχουν περιεκτικότητά σε νερό (87%) που σημαίνει πως βοηθούν στην ενυδάτωση, αλλά είναι και πλούσια σε β-καροτένιο που έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και προφυλάσσει από την ξηροδερμία και τους ερεθισμούς του δέρματος που προκαλεί ο ήλιος.

Βερίκοκα

Επίσης περιέχουν β-καροτένιο αλλά και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα κυριότερα λαχανικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης, η ουσία που προκαλεί το μαύρισμα του δέρματος.

Θαλασσινά και οστρακόδερμα

Τα στρείδια, τα μύδια και γενικότερα τα θαλασσινά είναι πλούσια σε χαλκό και ψευδάργυρο, δύο συστατικά που ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας μιας και διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, ενώ συγχρόνως μειώνουν την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Μάλιστα η έλλειψη τους εγκυμονεί κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. 

Δημητριακά ολικής αλέσεως
Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων. 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!