MEN'S GUIDE

Έχεις κενά στα γένια σου; Ίσως κάνεις ένα συνηθισμένο λάθος

Σχεδόν όλα τα αγόρια στο πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση ανυπομονούν να δουν να αποκτούν πλούσια γένια όπως τα αγαπημένα τους ανδρικά πρότυπα.

Ωστόσο είναι γεγονός πως τα γένια δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό σε όλους τους άνδρες, και η εμφάνιση κενών είναι πολύ συνηθισμένη και συνδέεται κυρίως με ορμονικούς, αλλά πιθανά και γενετικούς παράγοντες.


Και μπορεί ποτέ να μην καταφέρετε να αποκτήσετε πλούσια μούσια (θυμηθείτε πως δεν είναι και απαραίτητο να έχετε γένια, ενώ πάντα υπάρχουν και πιο ριζικές λύσεις  όπως η μεταμόσχευση τριχών) αλλά μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε μερικές απλές λύσεις και κυρίως να βεβαιωθείτε πως δεν κάνετε το πιο συνηθισμένο λάθος.


Ποιό είναι αυτό το λάθος; 


Το συχνό και άμεσο ξύρισμα. Οι περισσότεροι άνδρες όταν προσπαθήσουν για πρώτη φορά να μεγαλώσουν τα γένια τους, μόλις εντοπίσουν κενά σπεύδουν αμέσως να τα ξυρίσουν και αυτό το κάνουν και τα επόμενα χρόνια.
 
Αυτό σημαίνει πως ίσως δεν δώσατε ποτέ στα γένια σας την ευκαιρία να αναπτυχθούν ενώ οι ειδικοί εξηγούν πως η συστηματική εφαρμογή της ίδιας πρακτικής (δηλαδή ξυρίσμα αμέσως μόλις δεις τα πρώτα κενά) και γενικότερα το συχνό ξύρισμα μπορεί να επιδεινώσει την όλη κατάσταση και να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη των γενιών σας.


Άρα δοκιμάστε να μείνετε αξύριστοι για αρκετές εβδομάδες και αν σας ενοχλεί το πως θα δείχνετε εμφανισιακά στο μεσοδιάστημα μιλήστε με τον μπαρμπέρη σας ο οποίος μπορεί να προτείνει λύσεις με τριμάρισμα (όχι ξύρισμα) για να κάνετε πιο καλαίσθητο το αξύριστο πρόσωπό σας μέχρι να αποκτήσετε μεγαλύτερη ομοιομορφία στην τριχοφυία σας.

 

Αν τα κενά παραμείνουν τουλάχιστον θα έχετε βεβαιωθεί πως έχετε όντως πρόβλημα και ίσως ήδη έχετε βρει κάποιο άλλο στυλ που να σας αρέσει περισσότερο.


Σε γενικές γραμμές πρέπει πάντα να θυμάστε πως εχθρός της ανάπτυξης κάθε ανθρώπινης τρίχας είναι το άγχος και άρα καλό είναι να αποφεύγετε το στρες και επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε πιο πλούσια και ομοιόμορφα γένια θα σας βοηθήσουν και τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης όπως αυτές.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!