MEN'S GUIDE

Η ανδρική φαλάκρα σε μικρή ηλικία συνδέεται με χαμηλή γονιμότητα

Μέχρι πρόσφατα επικρατούσε η άποψη πως η εμφάνιση καράφλας στους άνδρες σε μικρές ηλικίες (κοντά στα 30 έτη) αποτελούσε ένδειξη αρρενωπότητας.

Αυτή η άποψη διαμορφώθηκε γιατί έχει διαπιστωθεί πως οι άνδρες που καραφλιάζουν νωρίς συχνά έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, δηλαδή εμφανίζουν μεγάλες τιμές του ανδρογόνου που δίνει την σεξουαλική ορμή.

Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η ανδρογενετική αλωπεκία και η απώλεια μαλλιών σε νεαρή ηλικία εμφανίζεται και σε άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.
Μία σύγχρονη επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πως όχι μόνο η φαλάκρα σε νεαρές ηλικίες δεν αποτελεί πραγματική ένδειξη αρρενωπότητας, αλλά αντίθετα συνδέεται με τη μειωμένη γονιμότητα του άνδρα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Dermatologica Sinica, και σε αυτή συμμετείχαν ειδικοί της γονιμότητας και δερματολόγοι οι οποίοι εντόπισαν σύνδεση μεταξύ της ανδρικής απώλειας μαλλιών και της ποιότητας του σπέρματος και κατ' επέκταση της γονιμότητας των ανδρών.

Οι γιατροί πραγματοποίησαν μια σειρά δοκιμών σε άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 31 χρόνια και διαπίστωσαν πως οι άνδρες με μέτρια έως σοβαρή τριχόπτωση είχαν σημαντικά χαμηλότερο όγκο σπερματικού υγρού, μειωμένο περίπου κατά 20%.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!