MEN'S GUIDE

Δεν μπορείτε να αυξήσετε τη μυική σας μάζα; Υπάρχουν 4 βασικές αιτίες για αυτό

Θεωρείτε πως έχετε κάνει τα πάντα και πάλι δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θα θέλατε; Ίσως να ισχύει ένας από τους παρακάτω 4 βασικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την αύξηση του μυικού όγκου.

1. Δεν τρώτε αρκετά
Όχι μόνο το "φούσκωμα", αλλά και η απλή ενίσχυση και ανάπλαση των μυών απαιτούν ενέργεια και αυτό σημαίνει καλή διατροφή και επιπλέον θερμίδες (πάνω από το επίπεδο «συντήρησης» σας) για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας έχει τα καύσιμα για τη μυϊκή οικοδόμηση.  Μην σας ανησυχεί το γεγονός πως θα δείτε το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει και αυτό δεν θα είναι 100% μυική μάζα αλλά θα περιλαμβάνει και ένα μικρό ποσοστό λίπους είναι φυσιολογικό κατά τη διαδικασία μυϊκής οικοδόμησης. Εφόσον οικοδομήσετε ένα καλό πλαίσιο μυϊκής μάζας, μπορείτε πάντα να κάνετε μια φάση γράμμωσης ρίχνοντας το ανεπιθύμητο λίπος.


2. Δεν κοιμάστε αρκετά
Ο βαθύς ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την μυϊκή οικοδόμηση και τη γενική υγεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σώμα σας απελευθερώνει την περισσότερη αυξητική ορμόνη (ηGH) και άλλους παράγοντες ανάπτυξης. Όπως είναι αυτονόητο, αυτές οι φυσικές ενώσεις είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη. Σχετικά συχνά πολλοί άνθρωποι παραμελούν τις επαρκείς ώρες ύπνου, ειδικά αν είναι πολυάσχολοι. Ωστόσο, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι δεν θυσιάζετε τον ύπνο σας.


3. Κάνετε πολλές ασκήσεις απομόνωσης
Οι ασκήσεις απομόνωσης είναι εκείνες που περιλαμβάνουν μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, σε αντίθεση με τις σύνθετες ασκήσεις που απαιτούν τη συνεργασία μυϊκών ομάδων και συνήθως τέτοιες ασκήσεις κάνουν οι body builders επειδή θέλουν να εστιάσουν την προπόνησή τους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους που έχουν ανάγκη από καλύτερη γράμμωση και ενδυνάμωση. Όμως στους αρχάριους οι ασκήσεις απομόνωσης δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα καθώς συχνά απλά επιβραδύνουν την πρόοδό σας. Οι σύνθετες ασκήσεις γενικότερα είναι καλύτερες για την μυϊκή οικοδόμηση, οπότε η προπόνησή σας θα πρέπει να αποτελείται κυρίως από σύνθετες ασκήσεις και ίσως στο τέλος να κάνετε και κάποιες ασκήσεις απομόνωσης.

4.  Μπορεί να μην φταίει η γενετική
Είναι γεγονός πως ο γενετικό παράγοντας καθορσίζει σε μεγάλο βαθμό το τί σώμα μπορείτε να φτιάξετε στο γυμναστήριο. Οι θωρακικοί σας μύες μπορεί να μην διαμορφώνονται με τον τρόπο που σας αρέσει, οι δικέφαλοι σας μπορεί να μην είναι όσο μεγάλοι θέλετε, και οι κοιλιακοί σας μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα συμμετρικοί. Αυτό σημαίνει πως όσο και αν προσπαθήσετε δεν θα αποκτήσετε ποτέ το σώμα ενός διάσημου και βραβευμένου μποντιμπιλντερά. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθείτε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!