MEN'S GUIDE

3 λάθη που κάνεις με τα γυαλιά ηλίου και χάνεις πόντους σε στυλ

Τα γυαλιά ηλίου είναι το πιο απαραίτητο αξεσουάρ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όμως τα γυαλιά ηλίου μπορούν να απογειώσουν αλλά και να... χαντακώσουν το στυλ κάθε άνδρα. Δείτε τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί άνδρες με τα γυαλιά ηλίου τους.

1. Έχετε μόνο ένα ζευγάρι.

Σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι οποίες φροντίζουν να έχουν αρκετά, διαφορετικού στυλ, γυαλιά ηλίου, οι άνδρες έχουν την τάση να "κολλάνε" με ένα μόνο ζευγάρι γυαλιά. Ωστόσο δύσκολα ένα ζευγάρι μπορεί να ταιριάζει με όλες σας τις εμφανίσεις. Έτσι αν για παράδειγμα φοράτε τα ίδια γυαλιά όταν πάτε σε ένα γάμο ή όταν πάτε γυμναστήριο ή όταν πάτε στην πλαζ το πιθανότερο είναι σε μια από όλες τις περιπτώσεις να φοράτε λάθος γυαλιά! Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου τύπου aviators ή wayfarers θα σας βγάλουν ασπροσπρόσωπους σε πολλές περιστάσεις, αλλά καλό είναι να έχετε τουλάχιστον ένα ακόμη ζευγάρι αθλητικά γυαλιά ηλίου για την πλαζ ή το γυμναστήριο. Επίσης και τα χρώματα στα γυαλιά σου δεν ταιριάζουν με όλα τα ρούχα σου. Και μπορεί το μαύρο να παραμένει η πιο safe επιλογή αλλά καλό είναι να προσπαθείς να σετάρεις το χρώμα στο σκελετό και τους φακούς των γυαλιών σου με τους τόνους στο ντύσιμό σου.

2. Δεν τα φροντίζετε

Δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο αντιαισθητικό από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με γρατσουνιές ή στάμπες από νερό και ιδρώτα. Θυμηθείτε πως όταν φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας συνήθως το βλέμμα όλων καρφώνεται πρώτα σε αυτά, άρα είναι απαραίτητο να δείχνουν άψογα. Μην αμελείτε να τα καθαρίζετε και φροντίστε να τα φυλάτε στην ειδική τους θήκη όταν δεν τα φοράτε, για να αποφύγετε τυχόν φθορές.

3. Έχετε  διαλέξει λάθος σχήμα ή μέγεθος

Τα γυαλιά ηλίου σας πρέπει να έχουν σχήμα που να κολακεύει το πρόσωπό σας και να δημιουργεί ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Δύο είναι οι βασικοί κανόνες για να βρει κανείς τα σωστά γυαλιά ηλίου. Προσπαθείστε να αποφύγετε τα υπερβολικά μεγάλα ή υπερβολικά μικρά γυαλιά ηλίου (τα πρώτα θα υπερκαλύπτουν τα μάτια και τα δεύτερα οριακά θα τα καλύπτουν) και φροντίστε να διαλέξετε ένα σχήμα που να δημιουργεί αντίθεση με το σχήμα του προσώπου σας: π.χ. αν έχετε στρογυλλό πρόσωπο πείτε όχι στα στρογγυλά γυαλιά και διαλέξτε ένα ζευγάρι με τετραγωνισμένο σκελετό και το αντίστροφο, δηλαδή αν το πρόσωπό σας έχει πολλές γωνίες τότε θα σας κολακεύουν τα γυαλιά με καμπύλες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!