GOOD LIFE

Τι πρέπει να κάνω άμα βραχεί το κινητό μου;

Τα καλοκαίρια η πιθανότητα το κινητό σας να βραχεί αυξάνεται κατακόρυφα. Κάτι το ενδεχόμενο να πέσει στη θάλασσα ή στην πισίνα, κάτι να χυθεί το εμφιαλωμένο νερό που κουβαλάτε στην τσάντα σας, τα ατυχήματα με νερό και κινητό το καλοκαίρι είναι άπειρα.

1ο Βήμα : Αφαιρούμε αμέσως την μπαταρία & κάρτες

Αν η μπαταρία δεν είναι αφιαρούμενη (όπως πχ σε ένα iphone ή  laptop) τότε κλείνουμε αμέσως το power, αν η συσκευή έχει ήδη κλέισει δεν επιχειρούμε να την ανοίξουμε. Επίσης από τα κινητά αφαιρούμε κάρτες SIM και SD, πάντα χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια μας και όχι μεταλλικά αιχμηρά αντικείμενα . Επίσης αν αντί για νερό έχει πέσει κάποιο υγρό με ζάχαρη όπως καφές ή χυμός, καθαρίζουμε τη συσκευή με οινόπνευμα.

2ο Βήμα : Στεγνώμα της συσκευής

Να θυμάστε πως η γενική αρχή «στεγνώματος» ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών είναι: Ξηρός αέρας, μικρής ταχύτητας, χωρίς ήλιο και αρκετές ώρες υπομονής. Βασικό λοιπόν είναι να αφήσετε τη συσκευή σας να στεγνώσει για αρκετά 24ωρα και να μην επιχειρήσετε να την ανοίξετε νωρίτερα, γιατί αν έχει ξεμείνει έστω και ελάχιστο νερό υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Υπάρχουν 2 βασικές μέθοδοι για να στεγνώσετε ένα  κινητό ή μία ηλεκτρονική συσκευή:

1: Να την τυλίξετε με χαρτί κουζίνας και ένα σακουλάκι “silica gel”, (αυτά τα μικρά σακουλάκια που τραβούν την υγρασία και τα βρίσκουμε παντού: από συσκευασίες παπουτσιών μέχρι ηλεκτρικών συσκευών- μπορείτε όμως να αγοράσετε και από χρωματοπωλείο) και να την αφήσετε να στεγνώσει για περίπου δύο 24ωρα σε κλειστό μέρος χωρίς φως και υγρασία (μην την αφήσετε στο μπαλκόνι!).

2: Να βυθίσετε τη συσκευή και τα εξαρτήματα σε ένα μπολ με ρύζι που ως γνωστόν τραβά την υγρασία και να την αφήσετε επίσης για περίπου 2 μέρες.

 

Να θυμάστε...

  • Πολλές σύγχρονες συσκευές, ειδικά τα smartphones, φέρουν έναν ειδικό δείκτη που «μαρτυρά» το αν η συσκευή βράχηκε από νερό ή υγρό που περιείχε νερό (Liquid Contact Indicator – LCI). Ο δείκτης αυτός είναι συνήθως λευκός ή ασημί και παίρνει κόκκινο χρώμα όταν κάτι τέτοιο συμβεί, ώστε στο service να αντιληφθούν τι συνέβη και να σας ενηρώσουν πως δεν καλύπτεστε απ’την εγγύηση.
  • Σε καταστήματα ηλεκτρονικών θα βρείτε και ειδικά kits που εγγυώνται 100% αφαίρεση του νερού/υγρασίας από τη συσκευή.
  • Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για να στεγνώσετε τη συσκευή σας: Όχι μόνο ο αέρας μπορεί να ωθήσει το νερό στα ενδότερα της συσκευής, σε σημεία που ίσως δε πρόλαβε καν να φτάσει όταν βράχηκε, αλλά επίσης λόγω του θερμού αέρα μπορεί να προκληθεί ζημιά στην συσκευή, λιώνοντας ηλεκτρικές επαφές ή «ψήνοντας» κάποιο κύκλωμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!