GOOD LIFE

Δείτε πως μπορείτε να μειώσετε κατά 14% την πιθανότητα διαζυγίου

Και όμως μια απλή συνήθεια που εύκολα, με λίγη καλή διάθεση, μπορούν να υιοθετήσουν όλα τα ζευγάρια, μπορεί ακόμα και να σώσει ένα γάμο. ή τουλάχιστον να μειώσει τις πιθανότητες διαζυγίου.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται Βρετανοί ερευνητές που έκαναν μια εκτενή μελέτη για τα παντρεμμένα ζευγάρια με παιδιά. Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο του Lincoln στη Μεγάλη Βρετανία και σε αυτή συμμετείχαν περίπου 10.000 ζευγάρια κάθε ηλικίας με παιδιά.

Τα ζευγάρια κλήθηκαν να περιγράψουν τις συνήθειές τους ενώ οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της σχέσης τους και η έρευνα τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως όσα ζευγάρια καταφέρνουν να βγαίνουν έστω και μια φορά τον μήνα (τηρούσαν το μηνιαίο ραντεβού που αναφέρει η έρευνα), χωρίς όμως να έχουν μαζί τα παιδιά, αυτά τα ζευγάρια εμφανίζουν μειωμένη πιθανότητα για διαζύγιο σε ποσοστό 14%.


Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το 36% των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως οι δυο τους δεν έβγαιναν σχεδόν ποτέ, το 23% έβγαιναν λιγότερο από μία φορά το μήνα, το 30% κατάφερναν να τηρούν το μηνιαίο ραντεβού τους ενώ μόλις το 11% έβγαιναν μία φορά την εβδομάδα. 


Το παράξενο της έρευνας είναι πως παρατηρήθηκε πως η συχνότητα των ραντεβού που έκανε ένα ζευγάρι μόνο του δεν επηρέαζε την πιθανότητα διαζυγίου και δεν προκαλούσε περαιτέρω μείωσή της.   Δηλαδή, είτε το ζευγάρι έβγαινε μία φορά το μήνα είτε συχνότερα το ποσοστό έμενε στο 14%. Αντίθετα, οι πιθανότητες να χωρίσει το ζευγάρι αυξάνονταν από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να τηρούν το “ραντεβού του μήνα”.

Οι ερευνητές τόνισαν πως δεν έχει σημασία τι θα έκαναν στην έξοδο τους τα ζευγάρια, αρκεί να ήταν κάτι που ευχαριστούσε και τους δύο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!