GOOD LIFE

Μήπως πρέπει να σταματήσετε να πηγαίνετε στη δουλειά με αυτοκίνητο;

Ερευνητές εκτιμούν πως αν αλλάξετε μια καθημερινή συνήθεια θα δείτε θεαματικές αλλαγές στο βάρος και στη συνολική κατάσταση της υγείας σας.

Mελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό για θέματα ενδοκρινολογίας The Lancet Diabetes & Endocrinology, αποδεικνύει πως όλοι, και ειδικά τα άτομα ηλικία μεταξύ 40 έως 69 ετών, πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το αυτοκίνητό τους.  

Στην έρευνα  εξετάστηκαν τα στοιχεία και οι συμπεριφορές 150.000 άτομων, και η μελέτη εστίασε στον τρόπο μετακίνησης αυτών των ατόμων προς και από τη δουλειά τους και έκανε συσχετισμούς με την κατάσταση της υγείας τους  και το βάρος τους. 

Οι ερευνητές, από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, κατέληξαν ότι η καλύτερη λύση μετακίνησης στη δουλειά -όσον αφορά το πάχος- είναι το ποδήλατο: ενδεικτικά, ένας μέσος 53χρονος με βάρος 86 κιλά είναι πέντε κιλά πιο ελαφρύς από έναν συνομήλικό του που οδηγεί καθημερινά, ενώ μια μέση 52χρονη βάρους 71 κιλών είναι 4,4 κιλά πιο αδύνατη από μια γυναίκα ίδια ηλικίας που πάει στη δουλειά της με το αυτοκίνητο.

Μετά το ποδήλατο, το περπάτημα προς και από τη δουλειά είναι η δεύτερη καλύτερη λύση για τη μείωση του βάρους. και φυσικά όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο μεγαλύτερα είναι και τα οφέλη στην υγεία.

Αλλά ακόμη και η καθημερινή μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορείο, τραμ, μετρό) είναι καλύτερη από την καθημερινή οδήγηση με το ΙΧ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμη και η περιορισμένη σωματική άσκηση που συνεπάγεται η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παίζει τον θετικό ρόλο της στον έλεγχο της παχυσαρκίας.

Το ίδιο ισχύει επίσης για τον συνδυασμό μέσων μαζικής μεταφοράς και περπατήματος ή ποδηλάτου (π.χ. μέχρι/από τον σταθμό του μετρό).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!