MEN'S GUIDE

Μια βιταμίνη είναι σημαντική για τους άνδρες - Δείτε πώς δεν θα έχετε έλλειψη

Μια επιστημονική έρευνα που έγινε στην Ιταλία έδειξε πως υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ της έλλειψης μιας συγκεριμένης βιταμίνης και της εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών στους άνδρες.

Η έρευνα
Η δρ Alessandra Barassi και η ομάδα της, παρακολούθησαν 143 άνδρες με διαφορετικό βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας βρήκαν πως σχεδόν οι μισοί από αυτούς είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D, ενώ μόνο ένας στους πέντε είχε τη συγκεκριμένη ουσία σε φυσιολογικό επίπεδο. Επιπλέον, άνδρες με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία είχαν επίπεδα βιταμίνης D περίπου 24% πιο χαμηλά από τους άνδρες με πιο ήπια μορφή της κατάστασης. 
Οι ερευητέςς κατέληξαν στο συμπέρασμα πως Τα ανεπαρκή επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης μπορεί να επιτρέπουν την παραγωγή των ελευθέρων ριζών. Οι συγκεκριμένες ελεύθερες ρίζες εξαντλούν το νιτρικό οξείδιο του οργανισμού, ένα μόριο που βοηθά τις φλέβες και τις αρτηρίες να λειτουργούν σωστά. Το αποτέλεσμα: Δυσκολία επίτευξης και διατήρησης στύσης. Το νιτρικό οξείδιο χαλαρώνει τις φλέβες. Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και, με τις κατάλληλες συνθήκες, επιτυγχάνεται στύση. Χωρίς τις απαραίτητες ποσότητές του όμως η κυκλοφορία του αίματος παρεμποδίζεται με όλες τις σχετικές συνέπειες στη σεξουαλική επίδοση των αντρών. 

H έλλειψη βιταμίνης D

Η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως βιταμίνη «του ηλίου», επειδή το φως του ήλιου είναι μια από τις κυριότερες πηγές της. Στην πραγματικότητα είναι  μια ορμόνη. Η έλλειψη της βιταμίνης D παρατηρείται πλέον ακόμα και σε μεσογειακές χώρες και κάποιοι αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στην αλλαγεί του τρόπου ζωής που αναγκάζει τους ανρθρώπους να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα σε κλειστούς χώρους και άρα να μην τους βλέπει ο ήλιος, αλλά και στην εκτενή χρήση αντιηλιακών ακόμα και όλο τον χρόνο. 

Πού βρίσκει κανείς τη βιταμίνη D

Βασική πηγή παραμένει ο ήλιος, οπότε φροντίστε όσο μπορείτε να σας βλέπει ο ήλιος και εκμεταλλευτείτε όσο γίνεται περισσότερο το μεσογειακό καλοκαίρι.

Η τροφή μπορεί να προσφέρει την βιταμίνη D, αλλά είναι δύσκολο να προσλάβετε 600 μονάδες βιταμίνη D (τόση είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη) μόνο από την διατροφή σας. Μόνο ελάχιστα τρόφιμα (λιπαρά ψάρια, συκώτι και κρόκοι αυγών) περιέχουν φυσική βιταμίνη D. Αλλά τρόφιμα όπως το γάλα και τα δημητριακά, είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. 

Φυσικά υπάρχουν και συμπληρώματα βιταμίνης D τα οποία όμως θα πρέπει να πάρετε μόνο αν ο γιατρός σας διαπιστώσει έλλειψη βιταμίνης D και σε συνεννόηση μαζί του.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!