VIRAL

True story: Ζυγίζει μόνο 44 κιλά και της είπαν να πίνει μόνο νερό [εικόνες]

Σάλο έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί ενός 20χρονου μοντέλου από τη Δανία  για την στάση που είχαν οι συνεργάτες του οίκου Louis Vuitton στο πρόσφατο cruise show που έγινε στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Το μοντέλο λέγεται Ulrikke Hoyer, και έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους μόδας και σχεδιαστές όπως οι Chloe και Stella McCartney, ενώ συμμετείχε και στο show του Louis Vuitton στο Παρίσι για την παρουσίαση της ανοιξιάτικης συλλογής 2017.


Και πρόσφατα το μοντέλο πέταξε από τη χαρά του όταν έμαθε πως θα συμμετάχει και στο cruise show του Louis Vuitton στο Κιότο της Ιαπωνίας.
Όμως σε ένα εκτενες ποστ που ανέβασε στο Facebook το μοντέλο από τη Δανία, πριν από λίγες μέρες εξηγεί αναλυτικά τί συνέβη και τελικά δεν την είδαμε ποτέ στο σόου.
Το ποστ της Ulrikke, έγινε αμέσως viral, αφού το μοντέλο που ζυγίζει λιγότερο από 45 κιλά (περίπου 44,5) άκουσε την υπεύθυνη του πρακτορείου Ashley Brokaw Casting, την Aleia Cheval, η οποία είχε αναλάβει τα μοντέλα στο σόου στην Ιαπωνία, να της λέει πως είναι πρησμένη στο πρόσωπο και στη κοιλιά και της σύστησε να πιει μόνο νερό για 24 ώρες.


Το μοντέλο περιγράφει πως είχε πεθάνει από την πείνα, πώς αισθάνθηκε πως την προσβάλλουν και πώς απέφυγε να κυκλοφορεί με τα άλλα μοντέλα για να μην μπει στο  πειρασμό να φάει κάτι.


Τελικά στο μοντέλο είπαν πως δεν θα εμφανιστεί στο σόου μετά από e mail που έστειλαν στο πρακτορείο της στη Δανία σοτ οποίο έλεγαν πως δεν της έκαναν τα ρούχα.


Η Ulrikke στο ποστ της που έγινε viral εξηγεί πως δεν ρίχνει την ευθύνη στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Louis Vuitton αλλά την ενοχλεί η προσβλητική στάση ανθρώπων της βιομηχανίας μόδας και ειδικά του συγκεκριμένου πρακτορείου.


Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και η υπεύθυνη του πρακτορείου Ashley Brokaw  έσπευσε με δηλώσεις της στο Business of Fashion να ισχυριστεί πως επρόκειτο για παρεξήγηση και πως ακύρωσαν το μοντέλο γιατί στην πρόβα στο Κιότο τα ρούχα δεν της έκαναν όπως στην πρόβα που είχε γίνει νωρίτερα στο Παρίσι, αλλά δεν υπήρχε ατελιέ στην Ιαπωνία για να κάνουν διορθώσεις. Επίσης αρνήθηκε πως είπε κάποιος από το πρακτορείο της στην Urlikke πως είναι πρησμένη και να πίνει μόνο νερό, μολονότι το Businness of Fashion δημοσίευσε αποσπάσματα από emails του πρακτορείου της Ashley προς το πρακτορείο της Urlike όπου ξεκάθαρα την αποκαλούν "πρησμένη".

Οι εξηγήσεις της δεν φαίνεται να πείθουν πολλούς και όλοι σχολιάζουν πως τελικά παρά ακόμα και την θέσπιση αυστηρών νόμων για τα ανορεξικά μοντέλα και επικίνδυνα πρότυπα ομορφιάς στη βιομηχανία μόδας, μεγάλη μερίδα των ανθρώπων του χώρου επιμένουν να επιβάλλουν απάνθρωπες απαιτήσεις στα μοντέλα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!