GOOD LIFE

Τί είναι και πώς λειτουργεί το Foody;

Tο Foody είναι η ιστοσελίδα παραγγελίας φαγητού και καφέ στην Κύπρο, ή όπως λένε οι ίδιοι “Ο πιο εύκολος τρόπος παραγγελίας στην Κύπρο”.

Είτε το έχουμε δοκιμάσει για να παραγγείλουμε, είτε έχουμε ακούσει κάποιο φίλο που το έχει δοκιμάσει, συνήθως τα σχόλια είναι πολύ θετικά αφού δεν είμαστε συνηθισμένοι σε υπηρεσίες να δουλεύουν χωρίς κανένα πρόβλημα στην Κύπρο.

 

Γι’ αυτό το λόγο επικοινωνήσαμε με την ομάδα που έχει φτιάξει το foody για να μας πουν περισσότερα για το πως δουλεύει. Πρέπει να πω πως έχουμε εντυπωσιαστεί, αφού υπάρχει τεράστια δουλειά πίσω από το foody και αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Πως Δουλεύει λοιπόν το foody;

Ο επισκέπτης (εσύ δηλαδή) μπαίνει στο foody.com.cy και βλέπει την λίστα με τα 230 και πλέον εστιατόρια της ιστοσελίδας. Αν επιλέξει περιοχή ή βάλει τον ταχυδρομικό κώδικα, μπορεί κατευθείαν να φιλτράρει τα εστιατόρια και να δει μόνο αυτά που κάνουν delivery στη διεύθυνσή του.

Στη συνέχεια επιλέγει το εστιατόριο που θέλει (άλλοι από την πρώτη και άλλοι αφού δουν τα μενού 28 εστιατορίων πρώτα) και δίνει την παραγγελία του όπως ακριβώς θέλει αφού μπορεί να δει όλα τα συστατικά του κάθε πιάτου και να προσθέσει/αφαιρέσει ανάλογα.

Αυτό είναι το κομμάτι που φαίνεται από την ιστοσελίδα. Πάμε να ρίξουμε όμως μια ματιά και στην υπόλοιπη διαδικασία.

Μόλις μπει η παραγγελία το εστιατόριο την λαμβάνει εκτυπωμένη σε ένα μικρό εκτυπωτή/μηχανάκι που μοιάζει με αυτό της JCC. Την ετοιμάζει και την στέλνει στον πελάτη με το δικό του delivery.

Το μηχανάκι το οποίο παρέχει το foody στα εστιατόρια έχει δύο κουμπιά, ένα κόκκινο και ένα πράσινο.

  • Αν το εστιατόριο πατήσει το πράσινο, τότε το μηχανάκι ρώτα τον χρόνο παράδοσης. Όταν δοθεί ο χρόνος παράδοσης η παραγγελία επιβεβαιώνεται και ο πελάτης λαμβάνει SMS με τον χρόνο παράδοσης. Ταυτόχρονα, ανανεώνεται ο χρόνος παράδοσης του κάθε εστιατορίου που φαίνεται στην αρχική σελίδα.
  • Αν το εστιατόριο πατήσει το κόκκινο, τότε το μηχανάκι ρωτά το λόγο της ακύρωσης και αυτό στέλνεται στον πελάτη με SMS.
  • Αν το εστιατόριο για οποιοδήποτε λόγο δεν απαντήσει την παραγγελία τότε λαμβάνει κλήση για υπενθύμιση, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλοι μηχανισμοί που ενεργοποιούνται είτε αυτόματα, είτε από το τηλεφωνικό κέντρο του foody έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος με την παραγγελία.

Αφού είδαμε λοιπόν όλους τους μηχανισμούς, έχουμε εντυπωσιαστεί και έχουμε καταλάβει γιατί το foody δουλεύει χωρίς προβλήματα.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!