GOOD LIFE

Το μυστικό της νεότητας κρύβεται σε αυτές τις 9 τροφές

Έρευνες έχουν δείξει πως αν υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή και την επλουτίσετε με αυτές τις 9 τροφές, τότε θα αποκτήσετε νεανική εμφάνιση και θα καθυστερήσετε τη διαδικασία της γήρανσης.

1. Αβοκάντο

Περιέχει καλά λιπαρά,  Βιταμίνη C, κάλιο και φολικό οξύ, και ισχυρά αντιοξειδωτικά ενώ βοηθά στο να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης. Επίσης κάνει θαύματα στη διαδικασία της ανάπλασης του δέρματος. Παρέχει στο σώμα σας Βιταμίνη C, κάλιο και αντιοξειδωτικά και είναι πλούσιο σε φολικό οξύ.

2. Βατόμουρα

Όχι μόνο έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εμποδίζουν ή καθυστερούν ορισμένους τύπους βλάβης των κυττάρων και μπορεί να μειώσουν το οίδημα στις αρθρώσεις και τον πόνο.αλλά έχει αποδειχτεί πως βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες και βοηθούν στην πρόληψη των ουροποιητικών ασθενειών, του Αλτσχάιμερ και της άνοιας.

3. Καρότα

Προστατεύει το δέρμα από την φωτογήρανση – πρόωρη ρυτίδωση που προκαλείται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και η κατανάλωσή του είναι απαραίτητη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα προστατεύει τα μάτια, χάρη στην βήτα-καροτίνη, μια ουσία που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α και βοηθά τον αμφιβληστροειδή και τα άλλα μέρη του ματιού στην σωστή λειτουργία τους.

4. Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι μια πρωταρχική πηγή βιταμίνης C και φολικού οξέος. Βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και του ουρικού οξέος στο αίμα. Αν τα καταναλώνετε τακτικά, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα του κυκλοφορικού, καρδιακές παθήσεις και ασθένειες όπως η ουρική αρθρίτιδα που προκαλούν τρομερό πόνο στις αρθρώσεις.

Πίνοντας χυμό λεμονιού με άδειο στομάχι καθαρίζει το κόλον (παχύ έντερο) και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Επιπλέον, το σώμα σας θα απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του πρώτα απ ‘όλα, και θα νιώσετε υγιής και λαμπερή.

5. Σκόρδο

Το σκόρδο σκοτώνει τις περισσότερες λοιμώξεις, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Είναι μυκητοκτόνο και βακτηριοκτόνο, γεγονός που το καθιστά μια αντιγηραντική υπερτροφή και ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά. Ισορροπεί επίσης τη χοληστερόλη, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την υπέρταση, και βοηθά στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.

6. Μαύρη σοκολάτα

Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως τα φλαβονοειδή που βοηθούν την επιδερμίδα σας να προστατεύεται από την φθορά που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτινές του ήλιου, να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και να βελτιώνει την ενυδάτωση και το πάχος της. Προσοχή όμως, αυτό αφορά μόνο την σοκολάτα με τουλάχιστον 75% κακάο, που θα σας δώσει όλα τα αντιοξειδωτικά οφέλη και οχι σοκολάτες με πολλή ζάχαρη.

7. Ελαιόλαδο

Τα οφέλη του ελαιόλαδου στη διατροφή ειναι γνωστά. Όμως έχει και ισχυρή ανιγηραντική δράση καθώς είνα  μία από τις σημαντικότερες πηγές άλφα-λινολενικού οξέος το οποίο κρατά το δέρμα σας ενυδατωμένο και ήπιο, προλαμβάνοντας την γήρανση του.

8. Ντομάτες

Είναι ιδανικές πηγές Βιταμίνης Α, Βιταμίνης C και φολικού οξέος, ενώ το λυκοπένιο που είναι υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα των ώριμων τοματών, είναι ένα αντιοξειδωτικό 14 φορές πιο ισχυρό σε σύγκριση με την ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί. Προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και έχει επίσης μεγάλη επίδραση στην πρόληψη καρδιαγγειακών, εκφυλιστικών και μολυσματικών ασθενειών. Με την ευκαιρία, το λυκοπένιο είναι ευκολότερο να απορροφηθεί όταν οι ντομάτες μαγειρεύονται και συνδυάζονται με λίγο ελαιόλαδο.

9. Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, οι αντζούγιες, και το καλκάνι, αποτελούν μια μεγάλη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν την αναγέννηση των κυττάρων και κρατούν τη χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης, είναι πολύ καλά στην περιποίηση του δέρματος, καθώς αντιστρέφουν και αποτρέπουν την οξειδωτική βλάβη που έρχεται με την ηλικία. Μια ιδανική τροφή για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!