VIRAL

Μοντέλο προκάλεσε την οργή των Μαορί με μια γυμνή πόζα στο Instagram

Μια 25χρονη που έχει ποζάρει και ως μοντέλο στο περιοδικό Playboy κατάφερε να προκαλέει την οργή των Μαορί (και όχι μόνο) με μια φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram.

H Jaylene Cook, αποφάσισε να κάνει ορειβασία στη Νέα Ζηλανδία και τελικά βρέθηκε να προκαλεί την οργή των Μαορί.


Όλα ξεκίνησαν όταν πριν λίγες μέρες η Jaylene κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του όρους Taranaki. Πρόκειται για ένα ενεργό ηφαίστειο με ύψος 2 518 μέτρων, το οποίο οι ιθαγενείς της Νέας Ζηλανδίας, οι Μαορί, το θεωρούν ιερό.


Το μοντέλο ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram μία πόζα που την δείχνει να ποζάρει ολόγυμνη (φοράει μόνο τα αθλητικά της παπούτσια) στην κορυφή του όρους. Αυτή η φωτογραφία έγινε viral συγκέντρωσε χιλιάδες likes και χιλιάδες αρνητικά σχόλια από ανθρώπους (Μαορί και όχι μόνο) που βρήκαν την πόζα της Cook πρόστυχη και βλάσφημη.

Να σημειωθεί πως και οι επίσημες αρχές της Νέας Ζηλανδίας τα τελευταία χρόνια έχουν αναγνωρίσει το συγκεκριμένο όρος (το οποίο είχε για χρόνια μετονομαστεί σε Mount Egmont από τον Captain Cook) ως "ιερή τοποθεσία" για την παράδοση των Μαορί και έχουν γίνει προσπάθειες να ενημερώνονται οι επισκέπτες ώστε να σέβονται τον χώρο.

 


Ο Dennis Ngawhare, εκπρόσωπος της τοπικής φυλής των Μαορί, μιλώντας στο BBC είπε χαρακτηριστικά: "είναι σαν κάποιος να μπει στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και να τραβήξει μια γυμνή φωτογραφία!".
Δείτε την επίμαχη πόζα.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!