GOOD LIFE

Η επιτυχία δεν χτίζεται «εν μια νυκτί»

Όλοι οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι έπρεπε να ξεκινήσουν από κάπου. ​Μεγάλο μέρος της ανέλιξης τους από τις συνηθισμένες αποδοχές σε επταψήφια κέρδη μπορεί να αποδοθεί στις "συνήθειες των πλουσίων" που ακολουθούν. 'Eνας όρος που επινοήθηκε από τον Thomas C. Corley, ο οποίος πέρασε πέντε χρόνια ερευνώντας τις καθημερινές συνήθειες 177 αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων, για να γράψει το βιβλίο του «Change Your Habits, Change Your Life».

Όπως εξήγα, υπάρχει πάντα μια αιτία και ένα αποτέλεσμα πίσω από κάθε συνήθεια μας. «Οι συνήθειες είναι η αιτία του πλούτου, της φτώχειας, της ευτυχίας, της θλίψης, του άγχους, των καλών σχέσεων, των κακών σχέσεων, της καλής υγείας ή της κακής υγείας».

Τα καλά νέα είναι ότι όλες οι συνήθειες μπορούν να αλλάξουν, σημειώνει η Corley. Εδώ είναι μερικές "συνήθειες των πλουσίων" από αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους που μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε σήμερα:

1) Διαβάζουν συνεχώς.

Οι πλούσιοι προτιμούν να την εκπαίδευση παρά την διασκέδαση. Όπως γράφει ο Corley, "Το 80% των πλούσιων αφιερώνουν τριάντα λεπτά ή περισσότερο κάθε μέρα στην αυτό-εκπαίδευση ή την αυτό-βελτίωση των γνώσεων τους. Οι περισσότεροι δεν διαβάζουν για ψυχαγωγία. Οι πλούσιοι διαβάζουν για να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τις γνώσεις τους".

Ο Corley βρήκε ότι τείνουν να διαβάζουν τρεις τύπους βιβλίων: βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων, αυτό-βοήθειας ή προσωπικής ανάπτυξης, και ιστορίας.

2) Γυμνάζονται.

"75% κάνουν αερόβια άσκηση 30 λεπτών ή περισσότερο κάθε μέρα", αναφέρει ο Corley. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε αερόβιο όπως τρέξιμο, τζόκινγκ, περπάτημα ή ποδηλασία.

"Το cardio δεν είναι μόνο καλό για το σώμα, αλλά είναι καλό για το μυαλό", γράφει. "Αυξάνονται οι νευρώνες (εγκεφαλικά κύτταρα) στον εγκέφαλο… Η άσκηση αυξάνει επίσης την παραγωγή γλυκόζης. Η γλυκόζη είναι καύσιμο εγκεφάλου. Όσο περισσότερα καύσιμα τροφοδοτείτε τον εγκέφαλό σας, τόσο περισσότερο μεγαλώνει και γίνεται πιο έξυπνος. "

3) Κάνουν παρέα με άλλους επιτυχημένους ανθρώπους.

‘Όπως λέμε, δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. «Οι πλούσιοι πάντα ψάχνουν να κάνουν παρέα άτομα που θέτουν στόχους, είναι αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις και έχουν γενικά μία θετική ψυχική διάσταση».

Για να καλλιεργήσουν αυτές τις σχέσεις, γράφει ο Corley, οι πλούσιοι άνθρωποι κάνουν έξι πράγματα: εύχονται στους άλλους όταν είναι τα γενέθλια τους, καλούν να πουν ένα γεια, τηλεφωνούν όταν γίνει ένα συμβάν στην ζωή τους, δικτυώνονται, γίνονται εθελοντές και να συμμετάσχουν σε επίσημες ή ανεπίσημες ομάδες «εγκεφάλων», όπως επαγγελματικές ομαδικές ή εβδομαδιαίες συναντήσεις με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Είναι εξίσου σημαντικό είναι να αποφεύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους και επιρροές. Ο Corley τονίζει: «Η αρνητική, καταστροφική κριτική θα σας εκτροχιάσει από την πορεία της επιτυχίας».

4) Επιδιώκουν τους στόχους τους.

Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν "εμμονή" με την επιδίωξη στόχων, βρήκε ο Corley.

"Η επιδίωξη των δικών σας ονείρων και στόχων δημιουργεί τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη ευτυχία και έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου", γράφει.

Ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να κυνηγούν το όνειρο κάποιου άλλου, όπως των γονιών τους. Οι πλούσιοι καθορίζουν τους δικούς τους στόχους και τους επιδιώκουν ασταμάτητα και παθιασμένα.

"Το πάθος κάνει τη δουλειά διασκέδαση", γράφει ο Corley. "Το πάθος σας δίνει την ενέργεια, την επιμονή και την εστίαση που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τις αποτυχίες, τα λάθη και την απόρριψη".

5) Ξυπνούν νωρίς.

Σχεδόν το 50% των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων στην έρευνα του Corley ξυπνούν τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξεκινήσουν τη δουλειά τους.

Είναι μια στρατηγική για να αντιμετωπίσετε τις αναπόφευκτες διακοπές της καθημερινότητας σας, όπως μια συνάντηση που πήρε πολύ ώρα, την ατελείωτη κίνηση στο δρόμο, ή να χρειαστεί να σηκώσετε το άρρωστο παιδί σας από το σχολείο.

«Αυτές οι διαταραχές έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο σε εμάς. Μπορούν να εμπεδωθούν μέσα στο υποσυνείδητό μας και τελικά να προκαλέσουν την πεποίθηση ότι δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωή μας ", γράφει ο Corley. Το να ξυπνάς στις 5 το πρωί είναι μία μέθοδος για μπορέσετε να αντιμετωπίσετε επιτυχώς τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που θέσατε στην ημέρα σας. Έτσι αυτό σας επιτρέπει να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας. «Σας δίνει μια αίσθηση σιγουριάς ότι εσείς, πράγματι, κατευθύνετε τη ζωή σας. "

6) Έχουν πολλαπλές πηγές εισοδήματος.

"Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δεν βασίζονται σε μία μοναδική πηγή εισοδήματος", δηλώνει ο Corley.

"Αναπτύσσουν πολλαπλές ροές. Τρεις φάνηκαν να είναι ο μαγικός αριθμός της μελέτης μου... 65% είχαν δημιουργήσει τουλάχιστον τρία ρεύματα εισοδήματος πριν κάνουν το πρώτο εκατομμύριο τους.»

Παραδείγματα αυτών των επιπρόσθετων ροών είναι από ενοίκια ακινήτων, οι επενδύσεις στη χρηματιστηριακή αγορά και η μερική ιδιοκτησία σε μια παράπλευρη επιχείρηση.

7) Βρίσκουν και κάνουν συναντήσεις με μέντορες.

"Η εύρεση ενός μέντορα σας φέρνει στη γρήγορη οδό προς τη συσσώρευση πλούτου", γράφει ο Corley.

"Οι επιτυχημένοι μέντορες δεν επηρεάζουν απλά τη ζωή σας με κάποιο θετικό τρόπο", συνεχίζει. "Συμμετέχουν τακτικά και ενεργά στην επιτυχία σας, διδάσκοντάς σας το τι να κάνετε και τι να μην κάνετε. Μοιράζονται μαζί σας πολύτιμα μαθήματα ζωής που έμαθαν είτε από τους δικούς τους μέντορες είτε από το σχολείο της ζωής».

8) Είναι θετικοί.

"Η μακροπρόθεσμη επιτυχία είναι εφικτή μόνο όταν έχετε μια θετική ψυχική προοπτική", δηλώνει ο Corley. "Στην έρευνά μου, η θετικότητα ήταν χαρακτηριστική σφραγίδα όλων των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων".

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται τις σκέψεις τους, θετικές ή αρνητικές, εξηγεί: "Αν σταματούσατε για λίγο να ακούσετε τις σκέψεις σας, να τις αντιληφθείτε, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι αρνητικές. Συνειδητοποιείτε ότι έχετε αρνητικές σκέψεις, μόνο όταν αναγκάσετε τον εαυτό σας να τις αντιληφθεί. Η συνειδητοποίηση είναι το κλειδί."

9) Δεν ακολουθούν το «κοπάδι».

«Όλοι επιθυμούμε να δέσουμε, να εγκλιματιστούμε στην κοινωνία, να είμαστε μέρος του κοπαδιού, να μην κάνουμε σχεδόν τίποτα για να αποφύγουμε να ξεχωρίζουμε σε μέσα στο πλήθος», γράφει ο Corley. Ωστόσο, η αποτυχία να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από το κοπάδι είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιτυγχάνουν ποτέ την επιτυχία.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δημιουργούν το δικό τους κοπάδι και στη συνέχεια τραβούν τους άλλους σε αυτό, ο Corley λέει: "Θέλετε να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από το κοπάδι; Δημιουργήσετε το δικό σας κοπάδι και, στη συνέχεια, εντάξετε κι άλλους στην ομάδα σας".

10) Έχουν καλή εθιμοτυπία.

"Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι έχουν μάθει ορισμένους κανόνες εθιμοτυπικών αρχών που πρέπει να κυριαρχήσεις αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος", γράφει ο Corley.

Αυτό περιλαμβάνει να στέλουν ευχαριστήριες επιστολές, την αναγνώριση σημαντικών γεγονότων της ζωής των άλλων, όπως γάμου ή γενέθλιων, να τρώνε ευγενικά με τη χρήση των καλών τρόπων, και να ντύνονται κατάλληλα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.

11) Βοηθούν τους άλλους να πετύχουν.

«Βοηθώντας άλλους φιλόδοξους ανθρώπους στην επίτευξη των στόχων τους και των ονείρων τους, σας βοηθά και εσάς να πετύχετε», γράφει ο Corley. «Κανείς δεν συνειδητοποιεί την επιτυχία χωρίς μια ομάδα άλλων φιλόδοξων ανθρώπων. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε την ομάδα σας είναι να προσφέρετε πρώτα την βοήθεια σας σε άλλους φιλόδοξους ανθρώπους. "

Δεν θέλετε να βοηθήσετε απλά τον οποιοδήποτε και όλους. Ο Corley σημειώνει: «Πρέπει να επικεντρωθείτε στην παροχή βοήθειας μόνο σε εκείνους που επιδιώκουν την επιτυχία, είναι αισιόδοξοι, έχουν στόχους, είναι θετικοί και αναζωογονητικοί».

12) Αφιερώνουν 15 με 30 λεπτά την ημέρα για να σκέφτονται μόνο.

«Η σκέψη είναι βασική για την επιτυχία τους», παρατηρεί ο Corley. Οι πλούσιοι τείνουν να σκέφτονται απομονωμένοι τα πρωινά και για τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα.

«Περνούσαν κάθε μέρα να σκέφτονται τους με τους μόνοι τους για πολλά πράγματα», εξηγεί. Τα θέματα περιλαμβάνουν τη σταδιοδρομία, τα οικονομικά, την οικογένεια, την υγεία, τα προβλήματα και τις επιχειρηματικές σχέσεις.

Κάνουν ερωτήσεις, όπως: "Τι μπορώ να κάνω για να κερδίσω περισσότερα χρήματα; Η δουλειά μου με κάνει ευτυχισμένο/η; Γυμνάζομαι αρκετά; Σε ποιες άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις μπορώ να συμμετάσχω;"

12) Επιδιώκουν την ανατροφοδότηση.

"Ο φόβος της κριτικής είναι ο λόγος που δεν επιδιώκουμε την γνώμη των άλλων", γράφει ο Corley. "Όμως η ανατροφοδότηση είναι απαραίτητη για να μάθουμε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί. Η ανατροφοδότηση σας βοηθά να καταλάβετε εάν είστε στο σωστό δρόμο. Η κριτική, καλή ή κακή, είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τη μάθηση και την ανάπτυξη."

Επιπλέον, σας επιτρέπει να αλλάξετε πορεία σας και να πειραματιστείτε με μια νέα καριέρα ή επιχείρηση. Όπως λέει ο Corley, "Το feedback σάς παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πετύχετε σε οποιαδήποτε επιχείρηση".

13) Ζητούν αυτό που θέλουν.

Φοβόμαστε να ζητήσουμε αυτό που θέλουμε. "Είναι ο φόβος της απόρριψης και ο φόβος της υποχρέωσης που μας εμποδίζουν να ζητάμε αυτό που θέλουμε", γράφει ο Corley. "Πρέπει να ξεπεράσετε αυτούς τους φόβους και να συνεχίσετε να ρωτάτε ώσπου να σας πουν ναι, εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι στη ζωή".

«Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν αυτούς τους φόβους και το κάνουν συνήθεια να ζητούν από όλους να βοηθήσουν».

14) Παίρνουν υπολογιζόμενα ρίσκα.

Ο Corley βρήκε ότι οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι δεν είναι εκ φύσεως ατρόμητοι. Αντ’ αυτού, «ξεπερνούν τον φόβο τους από την αποτυχία και παίρνουν υπολογιζόμενα ρίσκα».

Και καταλαβαίνουν ότι τα ρίσκα έχουν κάποιο κόστος. Στην πραγματικότητα, το 27% των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν κάποιο είδος αποτυχίας στην πορεία της καριέρας τους και έπρεπε να ξεκινήσουν.

"Το σημαντικό σημείο εδώ είναι ότι ξανά ξεκίνησαν", γράφει ο Corley. "Οι αποτυχημένοι, έκαναν λάθη και χρησιμοποίησαν τα παθήματα τους ως μαθήματα και τα λάθη που έκαναν τους βοηθήσαν εν τέλη να πετύχουν".

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!