WOMEN'S GUIDE

5 tips για να αποθηκεύσετε τα χειμερινά σας παπούτσια

Ήρθε επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου που λέμε αντίο σε μπότες και μποτάκια και καλωσορίζουμε τα σανδάλια, τα πέδιλα και τις αγαπημένες μας σαγιονάρες. 

Πριν, όμως, βγάλουμε τα καλοκαιρινά παπούτσια από την αποθήκη μας πρέπει να αποθηκεύσουμε σωστά τα χειμωνιάτικα παπούτσια. Δείτε βήμα-βήμα πώς θα το κάνετε σωστά.

Ξεκαθάρισμα 

Πριν αποθηκεύσετε τα χειμωνιάτικα παπούτσια θα πρέπει να κάνετε ξεκαθάρισμα για να δείτε ποια θα κρατήσετε, ποια θέλουν καθάρισμα και ποια μπορείτε να χαρίσετε σε γνωστούς και φίλους. Χρησιμοποιήστε το σαλόνι ή τη βεράντα, που υπάρχει συνήθως περισσότερος κενός χώρος, για να κάνετε αυτή τη δουλειά.

Ώρα για καθαριότητα

 Όσο βαρετή και αν είναι η διαδικασία της καθαριότητας αν την κάνετε τώρα θα μας ευχαριστείτε τον επόμενο χειμώνα όταν θα έρθει η ώρα να βγάλετε και πάλι τα χειμωνιάτικά σας. Ελέγξτε καλά τις σόλες των παπουτσιών και τα τακούνια και καθαρίστε τα περιμετρικά αλλά και από κάτω, καθώς εκεί υπάρχει πάντα η περισσότερη βρωμιά. Στη συνέχεια καθαρίστε και την υπόλοιπη επιφάνεια του παπουτσιού.

Tip : Για τα δερμάτινα παπούτσια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μερικά μωρομάντηλα (αν δεν είναι πολύ βρώμικα). Για αθλητικά και πάνινα χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων αφού πρώτα αφαιρέσετε τα κορδόνια. Πλύντε τα στους 30 βαθμούς για να τα προστατέψετε. Για ευαίσθητα υλικά, όπως είναι το σουέντ, χρησιμοποιήστε ειδικά βουρτσάκια και καθαριστικά που προτείνονται από τους κατασκευαστές αυτών των παπουτσιών. Μπορείτε να βρείτε καθαριστικά για όλα τα είδη παπουτσιών σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε μεγάλα καταστήματα παπουτσιών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση. 

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!