GOOD LIFE

Τί είναι η δίαιτα της λεμονάδας και γιατί πολλοί τη θεωρούν ακόμα και επικίνδυνη

Η δίαιτα της λεμονάδας έγινε γνωστή κυρίως λόγω του Χόλιγουντ και της αμερικανικής σόουμπιζ, αφού δεκάδες celebrities έχουν κατά καιρούς πει δημόσια πως την εφαρμόζουν.

Από τη Beyonce μέχρι την Gwyneth Paltrow, πολλές είναι οι σταρ που ισχυρίζονται πως έχουν χάσει πολλά κιλά και έχουν "αποτοξινωθεί" χάρη στη δίαιτα της λεμονάδας.
Σύμφωνα με πολλούς η μόδα με τη συγκεκριμένη δίαιτα ξεκίνησε με την  κυκλοφορία του βιβλίου "The Master Cleanser" του Stanley Burroughs, όπου έκανε λόγο για μια τέλεια δίαιτα αποτοξίνωσης. 


Τί είναι η δίατα της λεμονάδας
Είναι μία δίαιτα που διαρκεί 10 ημέρες και σε αυτό το διάστημα η διατροφή σας περιλαμβάνει μόνο τρία ροφήματα.

Συγκεκριμένα για διάστημα 10 ημερών μπορείτε να πιείτε μόνο

  • Ένα θαλασσινό διάλυμα (φτιάχνεται με χλιαρό νερό, θαλασσινό αλάτι και χυμό λεμονιού) 
  • Μια λεμονάδα (φτιάνχεται με χυμό λεμονιού, σιρόπι σφενδάμου και λίγο πιπέρι καγιέν)
  • Ένα καθαρτικό τσάι από βότανα για τη δυσκοιλιότητα (τα ζητάτε στο φαρμακείο)

Παράλληλα δεν μπορείτε να φάτε καμία στερεά τροφή ενώ απαγορεύεται και η κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ.

Μετά από 10 ημέρες, αρχίζει η σταδιακή ένταξη και άλλων τροφών στην καθημερινή διατροφή. Τις πρώτες μέρες μετά τη διαίτα τρωτε μόνο σούπες και χυμούς σε μικρές ποσότητες και σταδιακά προσθέτονται στη διατροφή φρούτα και λαχανικά και μετά και τροφές όπως το κρέας ή  κάποιοι υδατάνθρακες αλλά καθόλου γαλακτοκομικά.

Γιατί θεωρείται επικίνδυνη

Είναι σίγουρο πως με μια τόσο αυστηρή δίαιτα και με τη πρόσληψη ελάχιστων θερμίδων για διάστημα πολλών ημερών θα δείτε απώλεια βάρους, ωστόσο οι διατροφολόγοι και οι γιατροί τονίζουν πως τίποτα δεν εγγυάται πως θα διατηρήσετε αυτή την απώλεια βάρους και δεν θα ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε μόλις αυξήσετε την κατανάλωση τροφής.

Επίσης πολλοί γιατροί τονίζουν πως η ίδια η έννοια της "δίατας αποτοξίνωσης" είναι περιττή και θυμίζουν πως μια ισορροπημένη διατροφή (και όχι μια αυστηρή δίαιτα) επιτρέπει στο ήπαρ να λειτουργεί ομαλά κα άρα να κάνει τη "φυσιολογική" αποτοξίνωση του οργανισμού

Επίσης οι ειδικοί τονίζουν πως μια τέτοια δίαιτα εκτός από την απώλεια κιλών (που όμως το τονίζουμε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτή η δίαιτα οδηγεί σε μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους) το σώμα σας θα καταπονηθεί αρκετά και θα χάσει θρεπτικά συστατικά που θα προκαλέσουν αλλαγές στους μύες και τα οστά ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για αφυδάτωση του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!