MEN'S GUIDE

Μήπως ερωτεύεσαι πάντα τον ίδιο τύπο γυναίκας; Η επιστήμη λέει ναι

Πιθανά να το έχεις επισημάνει ακόμα και μόνος σου ή να στο έχει σχολιάσει ο κολλητός σου πως συχνά η πρώην σου και η νυν σου μοιάζουν πολύ. Αν ναι, η επιστήμη σου λέει πως δεν είναι η ιδέα σου, αλλά όντως συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους.

Συγεκριμένα σύγχρονη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προσπάθησε να εντοπίσει αν υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στοιχεία που οι άνδρες αναζητούν κάθε φορά στις ερωτικές τους συντρόφους.

Η έρευνα βασίστηκε στα στοιχεία τριών προηγούμενων ερευνών και η νέα έρευνα τα εμπλούτισε με νέα στοιχεία από συνεντεύξεις, αλλά και πληροφορίες από τα προφίλ στα social media των συμμετεχόντων. Βάσει της νέα έρευνας διαπιστώθηκε πως όχι μόνο παρατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό μια προτίμηση γυναικών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην εξωτερική τους εμφάνιση (π.χ. άνδρες που έλκονταν κυρίως από μελαχρινές γυναίκες ή από αδύνατες γυναίκες ή από γυναίκες με πλούσιο στήθος κ.λπ.) αλλά και η προτίμηση γυναικών με συγκεκριμένα στοιχεία στον χαρακτήρα τους και στον τρόπο ζωής τους ή ακόμα και στο μορφωτικό τους επίπεδο.

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως οι άνδρες, σε μεγαλύτερο βαθμό από τις γυναίκες αναζητούν παρόμοιους τύπους συντρόφων, ενώ άλλες έρευνες έχουν δείξει πως το ποιός τύπος γυναίκας (ή αντίστοιχα άνδρα για τις γυναίκες) μας ελκύει είναι πολύ υποκειμενικό.

Μάλιστα μια από τις μεγαλύρες έρευνες που έχει γίνει κατάφερε να αποδείξει πως το τί τύπος ανθρώπου μας έλκει είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν εξαρτάται από ευρύτερους κοινωνικούς παράγοντες όπως το σχολείο ή η οικογένεια, αλλά από πολύ προσωπικά βιώματα. Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε πριν λίγα χρόνια στις ΗΠΑ συμμετείχαν μόνο δίδυμα αδέλφια και διαπιστώθηκε πως ακόμα και σε αυτά τα δίδυμα αδέλφια που μεγάλωσαν μαζί στην ίδια κοινωνική τάξη, στην ίδια οικογένεια και στο ίδιο περιβάλλον, οι τύποι των ανθρώπων που έβρισκαν ελκυστικούς ήταν εντελώς διαφορετικοί.

Αυτή η έρευνα ενίσχυσε την άποψη ψυχολόγων που όχι μόνο πιστεύουν πως όλοι έχουμε έναν τύπο ανθρώπου που θεωρούμε ιδανικό ερωτικό σύντροφο αλλά τονίζουν πως δύσκολα παρεκκλίνουμε από αυτόν τον τύπο αφού η έλξη που νιώθουμε για αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο προέρχεται από πολύ προσωπικά στοιχεία της ζωής μας που συχνά δεν τα συνειδητοποιούμε αλλά είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μας και αναπόσπαστο κομμάτι του είναι του καθενός.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!