GOOD LIFE

Ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις με αεροπλάνο; Ποιές τροφές να αποφύγεις και ποιές όχι

Αν έχεις προγραμματίσει κάποιο αεροπορικό ταξίδι για τις πασχαλινές γιορτές, καλό είναι να ξέρεις τί μπορείς να φας και τί όχι πριν από την πτήση.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θυμάσαι να αποφεύγεις τα βαριά γεύματα πριν από πολύωρες πτήσεις (ούτως ή άλλως μπορείς να φας κάτι στο αεροπλάνο) και καλό είναι να αποφύγεις τροφές που προκαλούν φούσκωμα και πρήξιμο στην κοιλιά, αλλά και τροφές που προκαλούν νευρικότητα, ειδικά αν φοβάσαι (έστω και λίγο) τα αεροπλάνα.

Ποιές τροφές να αποφύγεις

Πριν τη πτήση σου είναι προτιμότερο να μην καταναλώσεις τροφές όπως μπρόκολο, φασόλια και γενικότερα όσπρια καθώς και ψωμί, ροδάκινα, πατέ και τηγανιτά φαγητά. Οι παραπάνω τροφές θα προκαλέσουν κατακράτηση υγρών και μια αίσθηση φουσκώματος  ή δυσπεψία και θα κάνουν το ταξίδι σου άβολο. Επίσης αν φοβάσαι τις πτήσεις μην πιεις καφέ γιατί περιέχει ντοπαμίνη μια ουσία που τονώνει τα νεύρα και αν ήδη αντιμετωπίζεις πρόβλημα θα σου το κάνει ακόμα μεγαλύτερο. Τέλος καλό είναι να αποφύγεις όλες τις τροφές που έχουν πολύ αλάτι (όπως πατατάκια, αλμυρούς ξηρούς καρπούς ή σνακ με αλλαντικά) καθώς σου ανεβάζουν την πίεση και εντείνουν τη νευρικότητά σου. 

Ποιές τροφές να προτιμήσεις

Το πράσινο τσάι, οι μπανάνες, ο ανανάς, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, συμβάλλουν στην ομαλή διαδικασία της πέψης. Επιπλέον, το σέλινο θεωρείται χαλαρωτική τροφή, ενώ σύμφωνα με μελέτες τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα πράσινα φυλλώδη μέρη λαχανικών μειώνουν τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό. Μία ώρα πριν από το ταξίδι, μάσησε μια μικρή ποσότητα φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, που έχει την ιδιότητα να μειώνει τη ναυτία. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!