MEN'S GUIDE

Αγόρασες νέο κοστούμι; Αυτά είναι 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Πολλοί εν όψει Πάσχα, έχουν αγοράσει ή σκοπεύουν να αγοράσουν αυτές τις μέρες ένα νέο κοστούμι για να φορέσουν το βράδυ της Ανάστασης.

Αν και εσείς προσθέσατε στη ντουλάπα σας ένα νέο ανοιξιάτικο κοστούμι, θα πρέπει να προσέξετε να μη κάνετε ένα από αυτά τα τρία λάθη που κάνουν πολλοί με τα νέα τους κοστούμια.


1. Δεν κόβουν τις κλωστές που υπάρχουν στο πίσω μέρος στο σακάκι
Αυτές οι κλωστές, οι οποίες συνήθως σχηματίζουν ένα μεγάλο X, στην ουσία βοηθάνε το ύφασμα να μην τσαλακωθεί  κατά τη διαδικασία μεταφοράς του προς τα καταστήματα. Αυτές οι κλωστές πρέπει να αφαιρεθούν, γιατί αν δεν τις αφαιρέσεις πέρα από το γεγονός πως θα γίνεις ρεζίλι, μπορεί να καταστρέψουν το ύφασμα από το κοστούμι καθώς θα το τραβήξουν με την κίνηση και θα δημιουργήσουν σημάδια.


2. Κόβουν τις κλωστές στις τσέπες
Σε αντίθεση με τις κλωστές στην πλάτη, αν ένα κοστούμι έχει ραμμένες τις τσέπες όταν το αγοράσεις τότε καλό θα ήταν να μην τις ξηλώσεις. Οι τσέπες είναι κλειστές και ραμμένες, ώστε το ύφασμα να στρώνει καλύτερα και να μην βάζουν όσοι δοκιμάζουν το κοστούμι σε ένα κατάστημα τα χέρια τους στις τσέπες και χαλάσουν τη γραμμή του. Όμως και όταν το αγοράσετε καλό είναι να μην τις ανοίξετε γιατί και πάλι υπάρχει φόβος να ξεχειλώσετε το ύφασμα και να κάνετε το κοστούμι να σακουλιάζει. Μπορείτε όμως να ανοίξετε (με πολύ προσοχή εν ανάγκη και με τη βοήθεια μιας μοδίστρας) την τσέπη στο πέτο για να τοποθετήσετε ένα μαντήλι και τίποτε άλλο και σίγουρα όχι κάτι ογκώδες όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα πορτοφόλι.

 

3. Δεν δίνουν σημασία στην κρεμάστρα

Ένα καλό κοστούμι για να διατηρήσει τη γραμμή του θα πρέπει να είναι κρεμασμένο σε μια σωστή και καλή κρεμάστρα με το σωστό μέγεθος (ούτε πιο φαρδιά ούτε πιο στενή από το κοστούμι). Επίσης η κρεμάστρα θα πρέπει να είναι φτιαγμένη από κάποιο ισχυρό υλικό (ιδανικά ξύλο) ώστε να μην λυγίζει ή χάνει τη φόρμα της (όπως συχνά συμβαίνει με φτηνές συρμάτινες ή πλαστικές κρεμάστρες).


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!