MEN'S GUIDE

Και όμως η επιστήμη σε συμβουλεύει να βλέπεις πορνό πριν το πρώτο ραντεβού

Αρχικά φαντάζει σαν μια πολύ περίεργη και κάπως ακραία συμβουλή. Και όμως βασίζεται στα πορίσματα τριών διαφορετικών επιστημονικών ερευνών.

Σε πρόσφατο άρθρο του Independent αναφέρεται πως βάσει ερευνών, έχει διαπιστωθεί πως το να δει κανείς πορνό πριν από ένα πρώτο ραντεβού, τον βοηθάει στο να είναι πιο κοινωνικός, να επιδιώκει περισσότερο τη γνωριμία με μια γυναίκα και τελικά αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού ή συνάντηση μαζί της.

Όπως αναφέρει στο άρθρο σε τρεις μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 246 ετεροφυλόφιλοι άνδρες, μεγάλο ποσοσστό αυτών, εμφανίζονταν πιο «ανοιχτοί» σε νέες γνωριμίες και κοινωνικές επαφές, αφού προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει πορνό.

Συγκεκριμένα στην πρώτη μελέτη άτομα που είχαν δει ερωτικό περιεχόμενο παρουσίασαν μια υποσυνείδητη σεξουαλική διέγερση, κάτι που τους έκανε πολύ πιο τολμηρούς στην επικοινωνία τους με άτομα του αντίθετου φύλου σε σύγκριση με τα μέλη μιας άλλης ομάδας στην οποία δεν δόθηκε πρόσβαση σε ροζ ταινίες. Στη δεύτερη και την τρίτη μελέτη μάλιστα οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με άγνωστες νεαρές γυναίκες και οι ερευνητές κατέγραψαν πως οι αλληλεπιδράσεις όσων είχαν δει πορνό με αυτές τις γυναίκες ήταν πολύ πιο άμεσες και άνετες. Μάλιστα οι δυο αυτές έρευνες έδειξαν πως οι άνδρες που είχαν δει πορνό πριν το ραντεβού ή τη συνάντηση με μια άγνωστη γυναίκα ήταν πιο ανοιχτοί στο να μιλήσουν και για τον εαυτό τους και να αποκαλύψουν προσωπικές λεπτομέρειες, κάτι που δημιούργησε κλίμα οικειότητας και θετικές αντιδράσεις από τις γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!