MEN'S GUIDE

Θα γίνεις κουμπάρος; 5 συμβουλές για να μην τα κάνεις θάλασσα

Αν ο καλύτερός σου φίλος σού ζήτησε να γίνεις κουμπάρος στο γάμο του και φυσικά είπες το ναι, καλό είναι να γνωρίζεις μερικά πράγματα και να προσέξεις ώστε να είσαι άψογος.

Ένας βασικός κανόνας είναι να θυμάσαι πως ο ρόλος του κουμπάρου είναι σημαντικός για ένα ζευγάρι και αυτό σημαίνει πως εκτός από την καλή σχέση που έχεις με τον κολλητό σου θα πρέπει να αναπτύξεις και μια καλή, φιλική σχέση και με τη νύφη και γενικά να λειτουργείς έχοντας πάντα στο μυαλό σου το καλό του ζεύγους.
Υπάρχουν όμως και μερικά βασικά πρακτικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις.


1. Φρόντισε να κάνεις μια ξεκάθαρη συζήτηση για το ποιά θα είναι τα έξοδά σου.
Οι οικονομικές υποχρεώσεις του κουμπάρου δεν είναι πάντα συγκεκριμένες αφού εκτός από τις λαμπάδες, τα στέφανα, τα έξοδα της εκκλησίας και φυσικά το δώρο προς το ζευγάρι, συχνά ο κουμπάρος πληρώνει και το στολισμό της εκκλησίας και άλλα έξοδα ανάλογα με τοπικά έθιμα και παραδόσεις, ενώ το κόστος αλλάζει αν για παράδειγμα υπάρχουν και άλλοι κουμπάροι ή κουμπάρες. Πάντως καλό είναι το οικονομικό να το ξεκαθαρίσεις νωρίς με το ζευγάρι γιατί συχνά αυτό το ζήτημα γίνεται αιτία παρεξηγήσεων. Επίσης καλό είναι να αφήσεις το ζευγάρι (και ειδικά τη νύφη) να επιλέξει ό,τι θέλει και εσύ απλά να πληρώσεις τα έξοδα ή το μερίδιό σου σε αυτά.


2. Να διαλέξεις κοστούμι σε συννενόηση με τον γαμπρό.
Ο κουμπάρος θα πρέπει να είναι εξίσου καλοντυμένος με τον γαμπρό, αλλά ο γαμπρός θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεχωρίζει. Καλό θα είναι να διαλέξετε κοστούμια μαζί γιατί σίγουρα δεν θες να εμφανιστείς εσύ στην εκκλησία με ένα σμόκιν και ο γαμπρός να φοράει ένα απλό αυστηρό κοστούμι, ούτε το αντίστροφο.


3. Να προσέξεις όταν διοργανώσεις το bachelor
Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται ο κουμπάρος να διοργανώνει ένα bachelor party για τον γαμπρό. Καλό όμως είναι πριν το σχεδιάσεις να το συζητήσεις μαζί του και να σου πει τί θα ήθελε και αφού διαλέξετε τον τύπο πάρτυ που θέλει μετά εσύ διοργανώνεις και την όποια έκπληξη θέλεις. Επίσης ποτέ να μην διοργανώσεις bachelor μία μόνο μέρα πριν την ημέρα του γάμου, γιατί το πιθανότερο είναι την άλλη μέρα, γαμπρός, κουμπάρος και πολλοί καλεσμένοι να είναι με hangover και να εκνευρίσουν τους πάντες και ειδικά τη νύφη.


4. Να προβάρεις αυτά που θα κάνεις στην εκκλησία
Ο κουμπάρος πρέπει να αλλάξει τα στέφανα και τις βέρες και δεν πρέπει ουτε να μπερδευτεί, αλλα ούτε να κάνει καμιά γκάφα και να τα ρίξει κάτω γιατί πολλοί θεωρούν ένα τέτοιο ατύχημα κακό οιωνό και μεγάλη γρουσουζιά.


5. Να είσαι διακριτικά στο πλευρό του γαμπρού και να τον στηρίζεις
Αυτή είναι και η βασική σου υποχρέωση ως κουμπάρος να στηρίζεις τον φίλο σου καθώς δεν αποκλείεται να αγχωθεί καθώς πλησιάζει η ώρα της τελετής. Επίσης καλό είναι να θυμάσαι πως ο γάμος είναι η ημέρα του γαμπρού και της νύφης, οπότε όσο και αν χαίρεσαι και καμαρώνεις που είσαι κουμπάρος προσπάθησε να μην επισκιάσεις το ζευγάρι.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!