GOSSIP

Ο πρίγκιπας Harry ετοιμάζεται να παντρευτεί; Υπάρχουν 2 μεγάλα εμπόδια

Καθώς φουντώνουν οι φήμες πως ο πρίγκιπας Harry ετοιμάζεται να συζήσει με την αμερικανίδα ηθοποιό Meghan Markle, αναβιώνουν και τα σενάρια για έναν επερχόμενο πριγκιπικό γάμο.

Όμως μπορεί τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ο 32χρονος πρίγκιπας ανακαινίζει το διαμέρισμά του στο Kensington Palace γιατί σκοπεύει να συζήσει εκεί με την 35χρονη πρωταγωνίστρια της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Suits, αλλά αν ο Harry θελήσει να κάνει πρόταση γάμου στην Meghan θα πρέπει πρώτα να υπερπηδήσει δύο μεγάλα εμπόδια.


Όσο και αν σας ακούγεται παράξενο, ο πρίγκιπας χρειάζεται την γραπτή έγκριση της βασίλισσας Ελισάβετ, προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του, καθώς η βασίλισσα διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει άκυρο ή να απαγορεύσει έναν γάμο, που η ίδια κρίνει πως "υποβαθμίζει το κύρος της βασιλείας".

Μάλιστα από το 1772 ο βρετανός μονάρχης έπρεπε να εγκρίνει γραπτώς όλους τους γάμους των αριστοκρατών και των μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά με μια σχετικά πρόσφατη αναθεώρηση της διάταξης, που έγινε το 2013, πλέον η βασίλισσα εγκρίνει μόνο τους γάμους των έξι ατόμων που βρίσκονται πρώτοι στη σειρά διαδοχής στο θρόνο. Και ο Harry παραμένει 5ος (ήταν 3ος μέχρι που γεννήθηκαν τα ανίψια του o πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte).


Ήδη ο πρίγκιπας William για να παντρευτεί την Kate Middleton πήρε αυτή τη γραπτή έγκριση, ενώ και ο πατέρας των δύο αγοριών, o πρίγκιπας Κάρολος, πήρε την ίδια έγκριση για να παντρευτεί τόσο την αδικοχαμένη Diana όσο και την Camilla. 
Και ο γάμος του πρίγκιπα Κάρολου με την Camilla αποδεικνύει πως και ο πρίγκιπας Harry δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα  με το γεγονός πως η εκλεκτή της καρδιάς του έχει πάρει διαζύγιο (ήταν παντρεμένη με τον Trevor Engelson από το 2011 μέχρι το 2013 ).


Όμως υπάρχει ένα δεύτερο πρόβλημα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα γαμήλια πλάνα του πρίγκιπα Harry. Και αυτό το δεύτερο μεγάλο εμπόδιο έχει να κάνει με τη θρησκεία. Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Meghan Markle, είναι καθολική και μάλιστα το περιοδικό People αναφέρει πως τα μαθητικά της χρόνια τα πέρασε στη σχολή γνωστού καθολικού μοναστηριού του Λος Άντζελες. Και μπορεί να μην υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τους γάμους μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας με άτομα άλλης εθνικότητας ή πιστούν θρησκειών όπως ο μουσουλμανισμός ή ο βουδισμός κ.λπ.,  αλλά για αιώνες απαγορεύονταν ρητά να γίνει γάμος  μεταξύ διάδοχου στο θρόνο με πιστούς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και αυτό γιατί η θέση του μονάρχη της Βρετανίας, είναι κοινή με τη θέση του ηγέτη της αγγλικανικής προτεσταντικής εκκλησίας.


Το 2015 ο νόμος αυτός άλλαξε και πλέον επιτρέπεται να γίνει γάμος μέλους της βασιλικής οικογένειας και με κάποιον ή κάποια καθολικό ή καθολική, αλλά συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση να βρεθεί στη θέση του θρόνου της Αγγλίας ένας καθολικός, πράγμα που σημαίνει πως αν για παράδειγμα ο Harry παντρευτεί την Meghan και επιλέξουν τα παιδιά τους να ασπαστούν τον ρωμαιοκαθολικισμό, τότε αυτά θα αποκλειστούν από τη σειρά διαδοχής στο θρόνο.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!