MEN'S GUIDE

Κάνεις κάμψεις; 5 λάθη που συχνά κάνουν πολλοί στα push ups

Μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις είναι οι κάμψεις (τα γνωστά push ups) καθώς είναι μεν απλές αλλά βοηθούν πολύ στην ενδυνάμωση του στήθους, των χεριών και του κορμού. 

Όμως αν και μοιάζει με μια απλή άσκηση πολλά είναι τα λάθη που συχνά κάνουν όσοι κάνουν κάμψεις. Δες ποιά λάθη μπορεί να κάνεις και εσύ και πώς να τα διορθώσεις.

1. Δεν τοποθετείς σωστά τα χέρια σου

Όταν κάνεις κάμψεις τα δάχτυλά σου θα πρέπει να είναι όσο πιο πολύ ανοιχτά γίνεται, και οι παλάμες θα πρέπει να έχουν μία ελαφριά κλίση προς τα μέσα, για να αυξήσεις τη σταθερότητά σου και να κάνεις την άσκηση σωστά και με ασφάλεια. Αν τα δάχτυλά σου είναι ενωμένα ή οι παλάμες σου "κοιτούν" προς τα έξω κινδυνεύεις να πάθεις μικροτραυματισμούς.  Μια συμβουλή είναι να μην έχεις τα δάχτυλα παράλληλα μεταξύ τους και προσανατολισμένα προς την ίδια κατεύθυνση. Δοκίμασε να τοποθετήσεις τους αντίχειρες απέναντι ο ένας από τον άλλο και ανοίξε καλά τα δάχτυλά σου.

2. Προκαλείς ζημιά στον αυχένα σου

Αν όταν βυθίζεις το σώμα σου προς το έδαφος, βυθίζεις προς τα κάτω και το κεφάλι σου, κάνεις ένα μεγάλο και πολύ συνηθισμένο λάθος.  Αυτή η κίνηση, μακροπρόθεσμα, μπορεί να σου προκαλέσει αυχενικό πρόβλημα. Ένας τρόπος για να σταματήσεις αυτή την κακή συνήθεια είναι να προσπαθείς να σκέφτεσαι πως καθώς βυθίζεις το σώμα σου το πρώτο που θα ακουμπήσει κάτω είναι το στήθος σου.

3. Βυθίζεις και την λεκάνη σου

Εκτός από το λάθος με τον αυχένα, ένα εξίσου κοινό λάθος είναι το να βυθίζεις και την λεκάνη σου. Με αυτή την λάθος κίνηση επιβαρύνεις πολύ τη μέση σου, ενώ χάνεις και μέρος από τα οφέλη της άσκησης καθώς για να μη βυθίζεις τη λεκάνη (όπως είναι το σωστό) πρέπει να σφίγγεις τους  κοιλιακούς σου όση ώρα κάνεις push ups.

 4. Σφίγγεις τις ωμοπλάτες σου

Όταν βυθίζεις το σώμα σου προς τα κάτω, οι ωμοπλάτες έρχονται κοντά. Όταν σηκώνεις το σώμα σου όμως, θα πρέπει να αφήνεις τις ωμοπλάτες σου να απομακρυνθούν η μία από την άλλη. Το να σφίγγεις τις ωμοπλάτες σου σαν να τις κρατάς κολλημένες και "κλειδωμένες" όση ώρα κάνεις push ups, μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στη πλάτη σου. 

5. Κάνεις το λάθος να σκέφτεσαι πως σηκώνεις το βάρος σου

Αν την ώρα που σηκώνεσαι από το έδαφος σκέφτεσαι πως πρέπει να σηκώσεις το βάρος σου από το έδαφος, αυτό είναι λάθος. Οι προπονητές σου συστήνουν αντί να σκέφτεσαι πως σπρώχνεις τον εαυτό σου μακριά από το έδαφος να σκεφτείς το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή διώχνεις το έδαφος μακριά σου σπρώχνοντάς το. Οι προπονητές επιμένουν πως έτσι θα έχεις μεγαλύτερη αντοχή στις κάμψεις και καλύτερη ένταση στην εκτέλεση της άσκησης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!