WOMEN'S GUIDE

7 tips για να μοιάζεις ψηλότερη στις φωτογραφίες στα social media

Ζούμε στην εποχή των social media και για πολλούς το πώς παρουσιάζεται η εικόνα τους σε αυτά έχει μεγάλη σημασία, ακόμα και αν συχνά απέχει από την πραγματικότητα.

Και η αλήθεια είναι πως με απλά κολπάκια, ή με τη χρήση ειδικών φίλτρων ή ακόμα και με photoshop πολλοί (και κυρίως πολλές) φροντίζουν να βελτιώνουν την εικόνα τους στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media.
Ένα από τα μειονεκτήματα που εύκολα διορθώνεται στις φωτογραφίες είναι το ύψος, αφού με απλά τρικ και χωρίς τη χρήση φίλτρων μπορείτε να δείχνετε ψηλότερη σε κάθε σας πόζα.

1. Τραβήξτε φωτογραφίες  κρατώντας το κινητό σε πιο χαμηλή θέση

Η κατάλληλη γωνία στη λήψη μιας φωτογραφίας μπορεί να σας χαρίσει πολλούς πόντους. Συγκεκριμένα για να κερδίσετε ύψος πρέπει να τραβάτε φωτογραφίες με γωνία από κάτω προς τα πάνω. Θυμηθείτε πως αν τραβήξετε την φωτογραφία έχοντας την φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σας πάνω από το ύψος σας, τότε θα δείχνετε πιο κοντή και συγκεκριμένα τα πόδια σας θα δείχνουν πολύ πιο κοντά, καθώς ο κορμός του σώματος σας θα καλύπτει τα 2/3 της φωτογραφίας και τα πόδια σας το 1/3. Αν η φωτογραφία τραβηχτεί από το ίδιο ύψος με εσάς, τότε ο κορμός σας θα καλύπτει το 1/2 και τα πόδια σας το άλλο μισό. Αν όμως τραβήξετε την φωτογραφία με γωνία χαμηλότερη από το ύψος σας, μπορείτε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν πιο ψηλά, καθώς θα καλύπτουν το 60% της φωτογραφίας, αφήνοντας μόνο το υπόλοιπο 40% στον κορμό σας.

2. Φέρτε το ένα πόδι μπροστά στο άλλο και τεντώστε τις μύτες

Αυτή η απλή πόζα, με την μύτη του ενός ποδιού να είναι τεντωμένη και να προβάλλεται μπροστά από το άλλο πόδι αμέσως δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου μήκους των ποδιών.

3. Ξαπλώστε για να ποζάρετε

Αν ξαπλώσετε και απλώσετε τα πόδια σας αμέσως κρύβετε το ποιό είναι το πραγματικό σας ύψος.

4. Αποφύγετε τις πόζες δίπλα σε άλλα πιο ψηλά άτομα ή χαρακτηριστικά αντικείμενα

Αυτά που σίγουρα προδίδουν το πραγματικό σας ύψος είναι τόσο η σύγκριση με κάποιο άλλο ψηλότερο άτομο που ποζάρει πλάι σας όσο και η θέση που θα πάρετε δίπλα σε κάποιο αντικείμενο (π.χ. ένα γραφείο ή ένα αυτοκίνητο) καθώς είναι γνωστό το ύψος και το μέγεθος του αντικειμένου, άρα εύκολα κανείς καταλαβαίνει και το δικό σας ύψος.

5. Τα τακούνια και τα καπέλα είναι σύμμαχοί σας στην... ψευδαίσθηση

Φυσικά ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα αλλά και ένα καπέλο προσθέτουν και τα δύο ύψος και στην πραγματικότητα και στις φωτογραφίες.

6. Απλώστε ψηλά τα χέρια 

Άλλη μια πόζα που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ύψους ειδικά αν συνδυαστεί με άλμα με τεντωμένα πόδια (τύπου... πετάω από την χαρά μου). 

7. Μην ποζάρετε με ογκώδη αξεσουάρ

Μεγάλα αξεσουάρ όπως oversized τσάντες ή back packs (τα οποία καλό είναι τα αποφεύγετε ούτως ή άλλως αν έχετε μικρό η μέτριο ύψος) δεν θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στον κορμό του σώματός σας στις φωτογραφίες.

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο με μια vlogger να σου δείχνει πώς η ίδια κερδίζει ύψος στις πόζες της στο Instagram.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!