MEN'S GUIDE

Τελικά οι γυναίκες σε προτιμούν με ή χωρίς μούσια;

Μπορεί οι hipster γενειάδες να έφυγαν από τη μόδα, αλλά τα τριμαρισμένα ανδρικά μούσια συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στο ανδρικό στυλ, ενώ φέτος η τάση της μόδας φέρνει ξανά στο προσκήνιο και το κόντρα ξύρισμα και τελικά το ερώτημα παραμένει: στις γυναίκες αρέσουν οι μουσάτοι ή οι ξυρισμένοι άνδρες;

Απάντηση στο ερώτημα προσπάθησε να δώσει μια έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Evolution and Human Behavior. 

Συνολικά 700 γυναίκες κλήθηκαν να παρατηρήσουν τα πορτρέτα 37 ανδρών με διάφορα στυλ τριχοφυΐας- από ξύρισμα κόντρα, μέχρι μούσι, μουστάκια και μακριές γενειάδες και μετά κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο γοητευτική ή σέξι ήταν η εικόνα του κάθε άνδρα. 

Και τα πορίσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά καθώς σε ποσοστό άνω του 80% οι άνδρες με μούσια χαρακτηρίστηκαν ως πιο γοητευτικοί σε σχέση με αυτούς που ήταν εντελώς ξυρισμένοι.
"Το πυκνό και κατά προτίμηση σκούρο μούσι προσθέτει πόντους αρρενωπότητας και τεστοστερόνης" αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ερευνητές στα πορίσματά τους και προσθέτουν πως "Οι γυναίκες πιθανά αποκωδικοποιούν την τριχοφυία στο ανδρικό πρόσωπο ως πολλή τεστοστερόνη από την εφηβεία". Τέλος επισημαίνουν πως  "Τα γένια προσθέτουν όγκο και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το ανδρικό πρόσωπο διαθέτει γωνίες και θεληματικό πηγούνι" διευκρινίζοντας όμως πως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε τα μούσια να θεωρηθούν "στολίδ", είναι ένα πρόσωπο που δεν είναι παχύ με έντονα μάγουλα, γιατί σ' αυτή τη περίπτωση, όλα δείχνουν πιο φουσκωμένα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!